Bolu Fetö'den Gözaltına Alınan Peruklu Hemşire Adliyede - Son Dakika
Güncel

Bolu Fetö'den Gözaltına Alınan Peruklu Hemşire Adliyede

Bolu Fetö\'den Gözaltına Alınan Peruklu Hemşire Adliyede

Bolu FETÖ'den gözaltına alınan peruklu hemşire adliyedeBOLU'da, 11 yıl önce Atatürk rozetli başhemşire Aynur Ören'in yerine yönetmeliğe aykırı olarak atanınca perukla görev yapan, ardından da Kamu Hastaneler Birliği'nde İdari Hizmetler Müdürü olan Sema Umur, FETÖ/PDY soruşturmasında adliyeye sevk edildi.

06.08.2016 20:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu FETÖ'den gözaltına alınan peruklu hemşire adliyede

BOLU'da, 11 yıl önce Atatürk rozetli başhemşire Aynur Ören'in yerine yönetmeliğe aykırı olarak atanınca perukla görev yapan, ardından da Kamu Hastaneler Birliği'nde İdari Hizmetler Müdürü olan Sema Umur, FETÖ/PDY soruşturmasında adliyeye sevk edildi.

Sema Umur, 10 Eylül 2005'te 7 yıllık hemşireyken Köroğlu Devlet Hastanesi'nde, 'Başhemşirelik unvanına atanmak için mesleklerinde en az 10 yıl çalışmış olmak gerekir' koşulu bulunan Sağlık Bakanlığı yönetmeliğine aykırı başhemşire olarak atandı. Atatürk rozeti taşıyan ve tek bir soruşturma geçirmeyen başhemşire Aynur Ören ise, görevdeyken yerine yapılan atamadan 2 gün sonra, gerekçe gösterilmeden görevinden alındı.

O dönem türban yasağı olduğu için perukla çalışan Sema Umur, 31 Ekim 2012'de Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nin kurulmasıyla, atama ve terfiler ile disiplin ve hukuk işlerinden sorumlu İdari Hizmetler Birimi Müdürü oldu.

Hastanelerde, örgütün sohbetlerine katılan kişilerin atama ve terfilerini gerçekleştirip önemli yerlere gelmelerini sağladığı iddia edilen Sema Umur, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Sema Umur'un, Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen iş adamı Adnan Daylan'ın büyük ortağı olduğu Bolu Dağı A.Ş.'nin Genel Müdürü olan eşi Hasan Umur da aynı soruşturmada gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Sema Umur ve eşi Hasan Umur ile iş adamı Selman A., kreş sahibi Ayşe E., nakliyeci Vahit B., öğretmen Davut A., esnaf Fahrettin A. ve üniversite öğrencisi İlyas T. adliyeye sevk edildi. Emniyetten elleri kelepçeli olarak çıkarılan 8 kişi adliyeye götürüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu Fetö'den Gözaltına Alınan Peruklu Hemşire Adliyede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement