Bolu İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bolu İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Bolu Valisi Aydın Baruş, "Çevreye zarar vermeden ve su kaynaklarımızın geleceğini iyi planlayarak çalışmalarımızı yapmak zorundayız" dedi.

08.12.2015 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Valisi Aydın Baruş, "Çevreye zarar vermeden ve su kaynaklarımızın geleceğini iyi planlayarak çalışmalarımızı yapmak zorundayız" dedi.

Valilik Yedigöller Toplantı Salonunda gerçekleşen Bolu İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulunun ilk toplantısında konuşan Baruş, dünyada ve Türkiye'deki ekonomik faaliyetlerin artması neticesinde doğal çevre üzerinde ciddi baskılar oluştuğunu ve insanların her zaman ihtiyaç duyacağı temel kaynakların risk altına girmekte olduğunu söyledi.

"Doğal su kaynaklarımızı, doğal toprak kaynağımızı ve çevremizi koruyarak bu süreci iyi yönetmek zorundayız" diyen Baruş, "Bu kapsamda Havza Yönetim Heyetlerinin çalışmalarına ciddi kaynak teşkil edecek bu toplantılar güzel sonuçlar ortaya koyacaktır. Bolu'da İl Su Yönetim Koordinasyon Kurulunun yararlı çalışmalar yaparak, ilimizdeki su kaynaklarını yönetme anlamında kurumlar arası iş birliğine ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Baruş, Bolu'nun 25 havza içerisinde 2 havzaya ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, "Bolu'da özellikle tarımsal faaliyet alanlarında yoğun su kullanıldığını biliyoruz. Yine sanayi alanında da ciddi su ihtiyacı olduğu için su kaynaklarının dikkatli kullanımı çok önemli. Çevreye zarar vermeden ve su kaynaklarımızın geleceğini iyi planlayarak çalışmalarımızı yapmak zorundayız. Su kanunu da yasalaştığı takdirde temel yasal altyapının da oluşacağını ve kanunun çizeceği çerçevede bu çalışmalarımızın daha iyi yöne doğru gideceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Murat Dağdelen, DSİ 53. Şube Müdürü Abdulla Özüpek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin ve kurul üyesi kurumların müdür ve yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bolu İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement