Bolu - Meşe Ağacı İçin Proje Değiştiren Otele 'Yeşil Beş Yıldız' Belgesi - Son Dakika
Güncel

Bolu - Meşe Ağacı İçin Proje Değiştiren Otele 'Yeşil Beş Yıldız' Belgesi

Bolu - Meşe Ağacı İçin Proje Değiştiren Otele \'Yeşil Beş Yıldız\' Belgesi

Meşe ağacı için proje değiştiren otele 'Yeşil Beş Yıldız' belgesi BOLU, (DHA) - BOLU'da, 300 yıllık meşe ağacını kesmemek için proje değişikliğine gidilerek yapılan otele, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca çevreye karşı duyarlılığı nedeniyle 'Yeşil 5 Yıldız' belgesi verildi.

26.11.2015 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meşe ağacı için proje değiştiren otele 'Yeşil Beş Yıldız' belgesi

BOLU, (DHA) - BOLU'da, 300 yıllık meşe ağacını kesmemek için proje değişikliğine gidilerek yapılan otele, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca çevreye karşı duyarlılığı nedeniyle 'Yeşil 5 Yıldız' belgesi verildi.

Bolu'nun Karacasu Beldesi'ndeki 5 yıldızlı Gazelle Resort Spa Oteli, 2008'de yapıldı. Otel inşaatında, 300 yıllık meşe ağacının kesilmemesi için proje değişikliği yapıldı. Otelin sahibi Halit Ergül, inşaat alanındaki meşe ağacına zarar vermemek için 1 milyon dolar daha harcamayı göze alarak projeyi değiştirdi. Çevresi de meşe ormanlarıyla çevrili otel, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 130 ayrı kriterde incelenerek çevreye duyarlı tesisler kategorisine alındı. Otele bu yüzden, 'Yeşil Beş Yıldız' belgesi verildi. Bölgede 'Yeşil Beş Yıldız' belgesi alan tek tesis olan otelde belge töreni yapıldı.

Törene, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı AK Parti'li Alaaddin Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, bürokratlar ve davetliler katıldı. Oteli ilk kurduklarında meşe ağacını kesmeyerek çevreye duyarlı tesis olma yolunda ilk adımlarını attıklarını belirten Gazelle Resort Otel Yönetim Kurulu Başkanı Halit Ergül, "Çevreye duyarlılığımız ilk günden bu yana devam ediyor. Çevreye duyarlılık yaklaşık 130 kriterde değerlendiriliyor. 'Yeşil Beş Yıldız' alabilmek için denetmenlerden 300 puan almak gerekiyor. Yapılan denetimde biz 300'ü de fazlasıyla geçerek 'Yeşil Beş Yıldız' almaya hak kazandık" dedi.

Bolu'nun turizm sektöründe yeni hareketlenmeye başladığını vurgulayan Vali Baruş da 'Yeşil Beş Yıldız' belgeli otelin kent için çok önemli olduğunu belirtti.

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA- Taner BAYAR

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu - Meşe Ağacı İçin Proje Değiştiren Otele 'Yeşil Beş Yıldız' Belgesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement