Bolu Valisi Yeni Sanayi Sitesi İçin Noktayı Koydu - Son Dakika
Yerel

Bolu Valisi Yeni Sanayi Sitesi İçin Noktayı Koydu

Bolu Valisi Yeni Sanayi Sitesi İçin Noktayı Koydu

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, “Yeni sanayi sitesinden dönüş yok. Esnaflarımızın mahkemeye başvurmalarına gerek yok. Mahkeme kararıyla projeden çıkanların proje tamamlanınca işyeri almalarına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

19.01.2015 19:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, "Yeni sanayi sitesinden dönüş yok. Esnaflarımızın mahkemeye başvurmalarına gerek yok. Mahkeme kararıyla projeden çıkanların proje tamamlanınca işyeri almalarına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Türker Ateş ve BESOB Başkanı Tahir Gayret'le birlikte yeni yapılacak sanayi sitesi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Vali Ahmet Zahteroğulları, "Daha önceki toplantılarda konuşulanlar tahmini şeylerdi. Şimdi daha gerçeğe yakın maliyetler de ortaya çıktı. Gerçek rakamlar bu dedik. Biz, Belediyemiz, Ticaret Sanayi Odamız yeniden oturup bir değerlendirme yaptık. Belli bir sürece girildi. Artık bu süreçten geri dönülmesi, bu işin bir daha yapılamaması anlamına gelir. Çok emek verilmiş, masraf yapılmış, geri dönülmesi mümkün değil. Sanayi sitesini daha hesaplı, daha ekonomik nasıl mal edebiliriz bunun arayışı içindeyiz. En çok dile getirilen 3 şey vardı. Bir tanesi maliyetlerin yüksek olmasıydı. Bununla ilgili yaptığımız çalışmalarda sosyal donatıları tamamen dışarıda bıraktık. TOKİ ile yaptığımız görüşmeler sonucunda ciddi indirimler sağladık. Bir başka yakınma konusu, bazı projelerin bazı esnaflarımızın taleplerini karşılamadığı şeklindeydi. Mesela oto sanayicileri dükkanların arasındaki mesafenin daha büyük olması yönünde talepleri vardı. Bunlarla ilgili projede bedelini ödemek kaydıyla genişleme sağlanacak. Özel taleplerin dışında esnafların büyük çoğunluğu mevcut projeyle devam kararı aldık. Biz bugün itibariyle TOKİ'ye talep toplama konusunda bildirimde bulunuyoruz. Toplanan talepler doğrultusunda şu anda bine yakın başvuru var. Bunların kaç tanesi talep toplamada peşinatı yatırırsa ve hangi tür iş yerlerine talep olacaksa proje buna göre şekillenip bundan sonraki süreci hızlandıracağız" diye konuştu.

Dava açarak paralarını geri isteyen esnaflara paralarının geri verileceğini ifade Vali Zahteroğulları sözlerine şöyle devam etti;

"Bizim derdimiz esnafımızın sorununun çözülmesi. Biz bugün bu görevdeyiz, yarın olmayacağız. Bazı arkadaşlarımızın dava açarak projeden vazgeçtiklerini ve paralarını geri talep ettiklerini öğrendik. Buna gerek yok. Mahkeme masrafı yapmalarına gerek yok, talep edenlere zaten biz paralarını iade ediyoruz. Ancak dava açarak ve dava masraflarını da ticaret odasının üzerine yükleyerek alan arkadaşlar da kusura bakmasınlar, projeye geri dönüşlerine sıcak bakılmayacak. Daha proje sonuçlanmamış ve devam ediyor. TOKİ ile görüşmeler devam ediyor. Defalarca toplantılar yaptık. Ama bu süreçte dava açıp paralarını geri isteyen arkadaşlar var. Bunların dava açmalarına gerek yok, biz isteyen herkesin parasını iade etmeye hazırız. Davayla ayrılan arkadaşların yeniden katılmak istemelerine sıcak bakmıyoruz." - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bolu Valisi Yeni Sanayi Sitesi İçin Noktayı Koydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement