Bolu Zeynep'e, Tüp Bebekle Gelen Kardeşi Hayat Verecek - Son Dakika
Güncel

Bolu Zeynep'e, Tüp Bebekle Gelen Kardeşi Hayat Verecek

Bolu Zeynep\'e, Tüp Bebekle Gelen Kardeşi Hayat Verecek

Zeynep'e, tüp bebekle gelen kardeşi hayat verecekBOLU'da, doğduktan kısa süre sonra, çok nadir görülen kan hastalığı türü olan 'Hemofagositik Lenfohistiositoz' (HLH) teşhisi konulan 4 yaşındaki Zeynep Gülcan'ı yaşatmak için tüp bebek yöntemiyle hamile kalan 33 yaşındaki Nurcan Gülcan doğum yaptı.

17.06.2016 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeynep'e, tüp bebekle gelen kardeşi hayat verecek

BOLU'da, doğduktan kısa süre sonra, çok nadir görülen kan hastalığı türü olan 'Hemofagositik Lenfohistiositoz' (HLH) teşhisi konulan 4 yaşındaki Zeynep Gülcan'ı yaşatmak için tüp bebek yöntemiyle hamile kalan 33 yaşındaki Nurcan Gülcan doğum yaptı. Ailenin 'Umut Eymen' adını verdiği bebeklerinden alınan kordon kanı, İstanbul'da özel bir hastanede Zeynep'e nakledilecek.

Nurcan ve Mustafa Gülcan çiftinin kızları Zeynep Gülcün, teşhis konulduktan sonra Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hematoloji Bölümü'nde tedavi altına alındı. Ciddi oranda ölüme yol açan hastalığı yenmesi için Zeynep'e kemik iliği nakli yapılmasına karar verildi. Zeynep için sosyal medya aracılığıyla kampanyalar düzenlendi. İliği uyan donöre aile tarafından 200 bin TL para verileceği açıklandı. 40 bini Bolu'dan olmak üzere yaklaşık 70 bin kişi farklı kentlerdeki Kızılay şubelerine giderek kan verdi. Ancak uyumlu kan örneği çıkmadı.

TÜP BEBEK YÖNTEMİYLE HAMİLE KALDI

Bunun üzerine Nurcan Gülcan, doğacak çocuğundan alınacak kordon kanının Zeynep'e nakledilmesi için tüp bebek yöntemiyle hamile kaldı. Nurcan Gülcan, gece saatlerinde özel hastanede erkek bebeğini dünyaya getirdi. Aile, ablasına hayat verecek çocuklarına Umut Eymen adını verdi.

NAKİL İSTANBUL'DA YAPILACAK

Bebeğin özel kutuda muhafaza edilen kordon kanı, baba Mustafa Gülcan tarafından hastaneye gelen Kordon Kanı Bankası görevlisine teslim edildi. Kordon kanı, yapılacak işlemlerin ardından önümüzdeki günlerde İstanbul'da Medical Park Hastanesi'nde Zeynep'e nakledilecek. Kordon kanını teslim alan görevli Sebahattin Yılmaz, "Nakil işlemi İstanbul'da yapılacak. Biz sadece saklama işini yapacağız. Kordon kanını saklayarak hücrelerin canlı kalmasını sağlıyoruz. Nakil döneminde merkezimizden alarak hastaneye götüreceğiz" dedi.

'OĞLUM KIZIMA HAYAT VERECEK'

Fabrikada işçi olarak çalışan Mustafa Gülcan ise, "İnşallah kızımıza umut geldi. Bu yüzden ismini Umut Eymen koyduk. Kan örneği kordon bankasına götürülerek saklanacak. Bir takım işlemlerin ardından kan ritimleri yeterli olursa nakil olacak. Kordon kanı ritimlerinin yeterli gelmeme olasılığı da yüksek. Bu bizim çocuğumuz için de geçerli. 'Tüp bebek oldu, her şey bitti' anlamına gelmiyor. Kan ritimleri tutmazsa çocuğumuzun 3 ay gelişim süreci olacak. Üç ay sonra bebekten biraz ilik alınıp kordon kanıyla birleştirilip Zeynep'e nakil olacak. İnşallah, oğlum kızıma hayat verecek. Kızım, kardeşinin desteği ile bu hastalığı yenecek" diye konuştu.

Bebeğini kucağına alan Nurcan Gülcan ise "Kızım için umut olmaya geldi. İnşallah kızım iyileşecek" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu Zeynep'e, Tüp Bebekle Gelen Kardeşi Hayat Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement