Boluspor'da Kongreye Doğru - Son Dakika
Spor

Boluspor'da Kongreye Doğru

PTT 1. Lig ekiplerinden Boluspor'un kulüp başkanı Savaş Abak, borcu bulunmayan ender kulüplerden biri olduklarını belirterek, "Gerçeklerle yakından ve uzaktan hiç alakası olmayan ve kulübümüzü batmış havasına sokarak karalama kampanyaları düzenleyenlere, belgeleriyle kongre günü cevap verilecektir.

23.05.2016 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PTT 1. Lig ekiplerinden Bolu spor'un kulüp başkanı Savaş Abak, borcu bulunmayan ender kulüplerden biri olduklarını belirterek, "Gerçeklerle yakından ve uzaktan hiç alakası olmayan ve kulübümüzü batmış havasına sokarak karalama kampanyaları düzenleyenlere, belgeleriyle kongre günü cevap verilecektir." dedi.

Abak, 28 Mayıs Cumartesi günü kulüp tesislerinde gerçekleştirilecek kongre öncesinde yaptığı açıklamada, küçük şehrin büyük öyküsü olan ve 51 yıllık mazisiyle yarım asrı deviren Boluspor'un başkanı olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Başkanlık makamını, şahsi çıkar veya rant sağlanacak bir yer olarak değil, hizmet yeri olarak gördüğünü kaydeden Abak, bugüne kadar Boluspor'un menfaatine olacak her türlü çalışmada bir nefer olarak görev almak istediğini ve 2013-2014 sezonunda da ilk kez yönetici seçilerek göreve geldiğini dile getirdi.

Ocak 2014'te yapılan olağanüstü kongreyle göreve geldiklerini hatırlatan Abak, "Yaklaşık 5 milyon lira olarak açıklanan ancak 2013-2014 sezonu sonuna kadar 7,3 milyon lirayı bulan borçtan oluşan bir mali tabloyu devralmış olduk. Yönetimi devraldığımız ilk gün yönetici arkadaşlarım ellişer bin lira ve şahsım 2 milyon lira kulüp kasasına koymak suretiyle yazılan çek ve senetleri ödeyerek, kulübümüzün spor camiasındaki itibarının bozulmasını engelledik." şeklinde konuştu.

Dönemin sıkıntıları içinde kimsenin bu yüke elini atmadığını, kendisi ve arkadaşlarının sahip çıkarak kulübün finansal açıdan batmamasını ve küme düşmemesini sağladıklarını kaydeden Abak, şunları söyledi:

"Tüm Boluspor sevdalılarının istediği gibi bizler de Süper Lig'e çıkmak, taraftarlarımıza ve Bolu halkına o heyecanı ve coşkuyu yaşatmak isterdik. Vergi, SGK, futbolcu ve idari personel borcu bulunmayan ender kulüplerden birisi olduğumuzu belirtmek isterim. Bu konu Kulüpler Birliği toplantısında da Gençlik ve Spor Bakanımız tarafından da dile getirilmiştir. Gerçeklerle yakından ve uzaktan hiç alakası olmayan ve kulübümüzü batmış havasına sokarak karalama kampanyaları düzenleyenlere belgeleriyle kongre günü cevap verilecektir. O gün 880 gün boyunca ben ve arkadaşlarımın menfaat beklemeden zor şartlarda yönettiği Bolusporumuzun gerçek durumunun detayı görüldüğünde, tüm kongre üyelerimizin bizlere olan güvenini bir kez daha sağlayacağımıza inanıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Boluspor'da Kongreye Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement