Bolvadin'de Tarıma Dayalı İhtisas Osb Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Bolvadin'de Tarıma Dayalı İhtisas Osb Kuruluyor

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, "Afyonkarahisar'da Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesini kuruyoruz.

20.03.2015 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, "Afyonkarahisar'da Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesini kuruyoruz. Bu önemli hizmet Afyonkarahisar'da ve Türkiye'de ilk olacak" dedi.

Güner, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bolvadin Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) kurulmasında son aşamaya gelindiğini vurguladı.

Afyonkarahisar'ın et ve et ürünlerinin üretiminde çok önemli illerden biri olduğunu belirten Güner, şöyle konuştu.

"Allah nasip ederse ilimizde Tarıma Dayalı İhtisas OSB'yi kuruyoruz. Bu anlamda yerini belirledik. Çerçevesini belirledik, bakanlıkla da temaslarda bulunduk. İnşallah önümüzdeki günlerde işlemleri başlatacağız. Bu önemli hizmet, Afyonkarahisar'da ve Türkiye'de ilk olacak. Bu önemli olayın bizim zamanımızda hayata geçirilmesi benim çok önemsediğim bir durumdur. Bu yörede hayvancılığın geliştirilmesi açısında çok ciddi ve hummalı bir çalışmanın içerisine girdik ve sonuna kadar takip ettik. Şimdi bakanlıktan gelindi, yer seçimi yapıldı. Bundan sonrada bu işin takipçisi olacak ve bu Afyonkarahisar'a çok önemli katkılar sağlayacak. Bolvadin Tarıma Dayalı İhtisas OSB'nin tamamlandığı güne kadar takipçisi olacağız. Bolvadin Tarıma Dayalı İhtisas OSB'de sanayi tesisi olarak et kombinası, yem fabrikası ve gübre fabrikasının kurulması hedeflenmektedir."

Güner, 18 milyon 304 bir liraya mal olacak proje kapsamında 367 kişinin istihdam edileceğini sözlerine ekledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap ise projenin 2 bin 850 dekar alanda uygulanacağını aktararak, "Bu projeyle 67 besi işletmesi kurulması planlanmakta olup, yılda toplam 9 bin 550 büyükbaş hayvanın beslenmesi planlanmaktadır" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bolvadin'de Tarıma Dayalı İhtisas Osb Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement