Bomba, Hem Ayaklarını Ve Hem Umutlarını Yok Etti - Son Dakika
Yerel

Bomba, Hem Ayaklarını Ve Hem Umutlarını Yok Etti

Bomba, Hem Ayaklarını Ve Hem Umutlarını Yok Etti

5 Haziran 2015 tarihinde Diyarbakır'da düzenlenen HDP seçim mitinginde gerçekleşen bombalı saldırı sonucu iki ayağı kopan yönetmen, tedavi için destek bekliyor.

07.02.2016 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayan Yönetmen, Batmanlılardan tedavi için destek bekliyor

Türkiye ve Avrupa'nın yakından tanıdığı önlü bayan yönetmen, yarıda kalan tedavisi için Batmanlılardan destek bekliyor.

HDP'nin 7 Haziran seçim mitinginde Diyarbakır'da yaşanan bombalı saldırı sonrasında iki bacağını da kaybeden sinema yönetmeni Lisa Çalan halen tedavi görüyor. Akrabaları söz konusu patlamadan sonra kopan bacağını eline alan Çalan'ın bir sinema ve dizi projesi üzerinde çalıştığını, tüm hazırlıkların bitmek üzere olduğu sırada bu olayın yaşandığını belirtti.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 7 Haziran seçimleri öncesinde Diyarbakır'da yaptığı miting öncesinde patlayan iki bomba onun hayatını kararttı.

Sinema yönetmeni Lisa Çalan bir daha yürüyemeyecek ve koşamayacak. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi gören Çalan'ı akrabaları iyileşmesini bekliyor.

Yakınları, Lisa'nın koşmayı çok sevdiğini şimdi bunu yapamayacağı için sürekli ağladığını belirtiyor. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde tedavisi süren Lisa iki bacağını da kaybetmiş.

SİNEMAYA AŞIKTI

Aram Tigran konservatuarından mezun olup Ortadoğu Sinema Akademisi'nde çalışmaya başladı.

Akademinin amacı başta Ortadoğu'nun Kürtçe, Arapça, Süryanice, Türkçe, Ermenice gibi kadim dilleri başta olmak üzere tüm dillerde sinemasal üretimlerin gelişmesine yardımcı olmak, endüstrileşen sanat alanında kendini ifade etme olanağı olmayan tüm kesimlere sanatsal ifade ediş zemini yaratmak.

Akademide bir süre televizyon programcılığı yapan Lisa kendisi gibi sinema yönetmeni olan Sedat Barış ile 13 bölümlük bir Kürtçe dizi çekti.

Dizinin ismi "REF" .Şimdilerde de Sedat Barış ile beraber konusu Diyarbakır Silvan yolu üzerinde geçen bir projeye hazırlanıyordu. Hem dizi hem de film çekecekti. Hazırlıklar neredeyse bitme aşamasına gelmişti ancak bombalı saldırı sonucu Lisa bugün hastanede iki bacağını kaybetmiş vaziyette hayata tutunmaya çalışıyor.

Lisa Çalan'a tedavisi için destek olmak isteyen vatandaşların Türkiye İş Bankası 8300-2469920 veya TR13 0006 4000 0018 3002 4699 20 hesabına destek olabilecekleri belirtildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bomba, Hem Ayaklarını Ve Hem Umutlarını Yok Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement