Nizamiye Önünde Bomba Yüklü Minibüs Patlatıldı: 2 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Nizamiye Önünde Bomba Yüklü Minibüs Patlatıldı: 2 Yaralı

Nizamiye Önünde Bomba Yüklü Minibüs Patlatıldı: 2 Yaralı

Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nde Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı önüne terk edilen bomba yüklü minibüs patlatıldı. Patlamada bir uzman çavuş ile bir sivil yaralandı.

14.08.2015 01:11  Güncelleme: 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nde PKK'lılar saat 23.30 sıralarında İlçe Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı'na bomba yüklü minibüsle saldırmak istedi. Komutanlığın nizayimesine kapalı kasa minibüsle gelen 1 PKK'lı araçtan indikten sonra askerlerin nöbet kulübesine uzun namlulu silahla ateş ederek kaçmaya başladı. PKK'lı kaçarken araçtaki bombayı da uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜYLE PATLADI

Büyük bir gürütüyle patlayan minibüs paramçarça olurken, çevredeki evlerin camları kırıldı. Patlamada Uzman Çavuş Murat Kaba (31) ve çevredeki evde bulunan Gülizar Şahin (52) yaralandı. Ormanlık alana kaçan PKK'lıyı etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatılıp, ilçenin giriş ve çıkışları da kontrol altına alındı.

VALİ: ORTALIK SAVAŞ ALANI GİBİYDİ

Tunceli Valisi Osman Kaymak, ilk bilgilere göre patlamada çevredeki evlerin birinde yaşayan 1 kadının yaralandığını söyledi.

Pülümür Belediye Başkanı Hüsnü Tosun, saldırının ardından ambulansla kendisinin de olay yerine gittiğini belirterek, "Patlatılan araç kapalı kasa bir minibüstü ve araç paramparça olmuştu. Ortalık savaş alanı gibiydi. Bölgede büyük bir çukur da oluşmuş. Biz bir yaralanan 1 uzman çavuş ile 1 sivil vatandaşı ambulansla Erzincan'a sevk ettik" dedi.

"EVİN KIRILAN CAMLARI EŞİME İSABET ETTİ"

Pülümür Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı yakınında oturan İsmail Şahin, gelen bir aracın nizamiye önünde büyük bir gürültüyle patladığını belirterek, "Evimizin camları kırıldı. Kırılan cam parçalarının isabet ettiği eşim Gülizar Şahin yaralandı. Eşimi ambulansla Erzincan'a hastaneye götürüyoruz" dedi.

YARALILAR ERZİNCAN'A GETİRİLDİ

Saldırıda yaralanan bir uzman çavuş ve sivil bir vatandaş, Pülümür'den ambulanslar ile Erzincan'a getirilerek tedavi altına alındı. Uzman Çavuş Murat Kaba ve Şahin'in sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

TUNCELi-ERZİNCAN KARAYOLU ULAŞIMA AÇILDI

Patlamanın ardından kapanan Tunceli Erzincan Karayolu da saat 07.00 itibariyle kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

YAKLAŞIK 1,5 TON PATLAYICI

Güvenlik birimlerinin yaptığı ilk tespitte minibüs içerisine yerleştirilen patlayıcının 1 ile 1 buçuk ton arasında olduğu belirledi.

Bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu yolda yaklaşık 1 metre derinliğinde ve 4 metre genişliğinde bir çukur oluşurken ilçe Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı içinde daha önce lojman olarak kullanılan ancak şu anda boş bulunan 5 katlı bir binada büyük çaplı maddi hasar oluştu. İnfilak eden aracın parçaları yaklaşık 1 kilometrelik alana dağıldı. Bölük komutanlığının çevresinde bulunan sivillere ait 6 evde de maddi hasar oluştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nizamiye Önünde Bomba Yüklü Minibüs Patlatıldı: 2 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • hakki kara: kadina cok ama cok gecmis olsun... 15 15 Yanıtla
  • Habip : Recep Bey orada ipleri tuttu.iktidarı kaptırmak istemdeğini defalarca ifade etti.siyasi iradeyi mhp sayesinde bloke etti. 15 9 Yanıtla
  • Habip : AKP nin uyguladığı çözüm süreci ile pkk bölgede hakimiyeti elde tutuyor.istediği yere saldırıyor. her şeyi hazırlamışlar. peki , mit nerde? 18 5 Yanıtla
  • Onurl: Editör arkadaş şekilli yazmış "minibüz" :D 2 0 Yanıtla
  • Mücahid: Kardeşlerim terör bitmeyecek bişey değil ne zaman bitme sürecine gelse hep geri adım atıldı. 0 1 Yanıtla

Advertisement