İstanbul'da Öldürülen Kadın Bombacılar Kamerada - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Öldürülen Kadın Bombacılar Kamerada

İstanbul'da öldürülen 2 kadın teröristin geçen martta Kağıthane'deki Adımlar Dergisi'ne bomba koyarken görüntüleri ortaya çıktı. Teröristlerden biri, Figen Yüksekdağ ile birlikte yöneticilik de yapmış.

23.12.2015 08:05  Güncelleme: 08:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'daki hücre evi operasyonunda çıkan çatışmada ölü ele geçirilen MLKP'li Şirin Öter ile Yeliz Erbay'ın 25 Mart'ta Kağıthane'deki Adımlar Dergisi'ne, 1 kişinin öldüğü 3 kişinin yaralandığı, saldırıyı düzenleyen 2 bombacı olduğu açıklandı. Kamera görüntülerinde belirlenen Şirin Öter ile Yeliz Erbay'ın tanınmamak için kasket ve türban taktıkları, bu saldırıdan sonra da birçok eyleme katıldıkları belirlendi. Ayrıca teröristlerden Yeliz Erbay'ın, HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ ile birlikte Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nde (ESP) uzun yıllar yöneticilik yaptığı ortaya çıktı.

POLİS İZLERİNE GAZİOSMANPAŞA'DA ULAŞTI

Bayrampaşa'da üç hafta önce, görevden dönen Çevik Kuvvet otobüsünün geçişinden hemen sonra meydana gelen patlama ile ilgili olarak çalışma başlatan İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ve İstihbarat Şubesi ekipleri, eylemin yasadışı MLKP örgütünün kadın bombacıları Şirin Öter ve Yeliz Erbay tarafından yapıldığını tespit etti. Kentte geriye dönük yaşanan diğer olayları da mercek altına alan polis, iki MLKP'linin izine Gaziosmanpaşa'da ulaştı.

APARTMANI YIKABİLİR

Semtteki 1149. sokaktaki bir evde yaşadıkları anlaşılan iki kadın şüpheliyi yakalamak için önceki gece operasyon yapan polis ekibine operasyon sırasında ateş açıldı. Yaşanan çatışma sonrasında, Öter ve Erbay etkisiz hale getirildi. Çatışma sonrası eve giren polis, evde düzenekle kurulmuş bomba, el bombaları ve çeşitli silahlar buldu. Olay yerine Bomba İnceleme ve İmha Şube ile Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri gelerek çalışma yürüttü. Bomba uzmanları, evin içinde patlaması halinde apartmanın çökmesine neden olacak etkiyi yaratacak güçte bir bomba düzeneğinin hazırlanmış olduğunu tespit etti.

TÜRBAN VE KASKET

İki kadın şüphelinin daha önce de bazı eylemlere bizzat katıldıkları anlaşıldı. Öter ve Erbay'ın, geçen Mart'ta Kağıthane'deki Adımlar dergisine bombalı saldırıyla ilgili kamera görüntülerine ulaşıldı. Bir kişi hayatını kaybettiği ve üç kişinin yaralandığı olayın ardından yapılan araştırmalarda, iki MLKP'li kadın bombacının, dikkat çekmeden geldikleri ve binaya giriş yaptıkları anlaşıldı. Eşkal tanımlamasını engellemek amacıyla kadın bombacılardan birisinin başına kasket, diğerinin de türban taktığı belirlendi.

Bilindiği gibi, 25 Mart'ta Kağıthane'deki Hürriyet Mahallesi Cemil Bengü Caddesi'nde 6 katlı bir apartmanın ikinci katında bürosu bulunan Adımlar dergisine bombalı saldırı düzenlenmişti. Olayın ardından yapılan incelemelerde, basınç etkili eski yapım bir bombanın derginin kapısı açıldığında patladığı belirlenmişti.

STAR GAZETESİNE DE BOMBA KOYDULAR

Kadın şüphelilerin, aynı zamanda, Sancaktepe'deki Ak Parti binasına bomba koyulması, star Gazetesi'ne bombalı saldırı ve Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki iki patlama olayının da failleri olduğu bilgisine ulaşıldı.

ESP'DE YÖNETİCİ

Teröristlerden Yeliz Erbay'ın, HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ ile birlikte Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nde (ESP) uzun yıllar yöneticilik yaptığı ortaya çıktı. Kobani'de PYD ve MLKP'li teröristlere bomba eğitimi verdiği belirlenen Yeliz Erbay'ın ablası Şerife Erbay'ın da 1 Kasım seçimlerinde HDP'nin İzmir 2. Bölge milletvekili adayı olduğu öğrenildi.

İstanbul\'da Öldürülen Kadın Bombacılar Kamerada

Son Dakika Güncel İstanbul'da Öldürülen Kadın Bombacılar Kamerada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (31)

  • DoReMi: Allah belanızı versin..masum insanları öldürüp terörist diyorsunuz .. 15 36 Yanıtla vahid. : tam tersiyse Allah senin belanı versin mi? 13 3
  • niyazi: Tiplerinde meymenet yok 28 0 Yanıtla
  • adanali: hepinizi gebeetmek lazım 23 2 Yanıtla
  • Reyhanlı : Cehenenm Ateş'iniz bol olsun 22 2 Yanıtla
  • ....: Cehennemin dibini boyladılar.darısı diğer pisliklerin başına 18 3 Yanıtla
  • Yavuz: Abi hdpyle ilgili haberleri resimsiz verirseniz sevinecem bu ne ya iğreniyorum. 18 2 Yanıtla
  • Anadolu: pislik figenin kankileri... 20 0 Yanıtla
  • sahtekar potin: elleriniz dert görmesin, darısı diğer pisliklere. 16 3 Yanıtla
  • filozof: yakinda izler figenede ulasir.yalan ve iftirayla bir yere kadar. 13 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ferhat Akbaş: 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız'
    21:47 Ferhat Akbaş: 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız'

    Eczacıbaşı Dynavit Başantrenörü Ferhat Akbaş, pazar günü Fenerbahçe ile oynayacakları şampiyonluk maçıyla ilgili, 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız. Kızları görüyorsunuz, bugün gözlerinden alev çıkıyordu. Aynı oyunu pazar günü de tekrar etmek istiyoruz' dedi.


Advertisement