Bombaladı! "G.saray Burak'ı Satsaydı..." - Son Dakika
Spor

Bombaladı! "G.saray Burak'ı Satsaydı..."

Bombaladı! "G.saray Burak\'ı Satsaydı..."

Trabzonspor başkanı Muharrem Usta, 360 televizyonunun canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

01.02.2016 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor başkanı Muharrem Usta, 360 televizyonunun canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Usta, Trabzonspor'un ekonomik anlamda yaşadığı durumlardan takımın geleceğine ilişkin yorumlarda bulundu.

BURAK YILMAZ'A TEŞEKKÜR BORCUMUZ VAR

"Mali durumumuzda iyileşmeler görülüyor. Galatasaray Burak Yılmaz'ı da satsaydı bizim için pastanın çileği, kreması olacaktı. Burak da biraz bizim oyuncumuz sayılır. Gitmesi bize de faydalı olacaktır ama ne olur bilemem. Trabzonspor camiası olarak Burak'a teşekkür borcumuz var. Bize iyi para kazandırmıştır giderken ancak herkesin de Burak'ın arkasında durup alkışlamasını da bekleyemeyiz."

AKHİSAR MAÇI GELECEĞİMİZ İÇİN ÖNEMLİ

"Türkiye Kupası bizim için önemlidir. Trabzonspor'un iddiasız bir şekilde hayatını sürdürmesi diye bir şey olamaz. İyi bir kadromuz var ama ahengimiz bozulmui durumda, dağınık bir yapımız var. Ligdeki durumumuza baktığımızda 'Avrupa'ya gidebilir miyiz' diyebilmemiz lazım. Kupa Avrupa açısından bizim için önemlidir. Takım için tetikleyici bir unsur gerekiyor. Akhisar maçına böyle bakıyoruz, ileriki dönem planlamalarımız açısından Akhisar maçı bizim için çok önemli. Kupada kazanarak yolumuza devam etmek en büyük hedeflerimizden birisidir."

6-7 KERE YENİDEN YAPILANDIK

"Çok hesapsız yapılan işlerden çıkmış bir yapı var Trabzonspor'da. Bunu enkaz edebiyatı yapmak için söylemiyorum. Durum tespiti için önemlidir. Kısa sürede hedef gitmek için kolaycılık yapılıyor. Şu oyuncuları şu hocayı alırsak kesin başarılı oluruz mantığı yüzünden çok zaman kaybedildi. Son birkaç sezonda bunu 6-7 kere yaptı bu camia. Sadece futbolcu giderlerimiz 150 milyon TL'dir. Trabzonspor'un geliri 90 milyon TL'yken bu normal değildir. Başta bunu dengeye oturtmadan buraya huzur gelmesi çok olası değil. Seferberliği ben başlattım önce takım kaptanından başlayarak. Onur ile bütçeyi olması gereken yere çekmemiz gerektiğini konuştuk. 30 tane futbolcumuz var. Bunu yapmaya devam edeceğiz."

FUTBOLCU GİDERİNİ 75 MİLYONA ÇEKTİK

"An itibarı ile son dönemde yaptığımız hamlelerle futbolcu giderlerini 75 milyon TL'ye çektik. Dün Dursun Özbek ile beraberdik. O da bana sordu gerçekten oldu mu diye. Şimdi bunları UEFA'nın önüne koyacağız. Baktığınız zaman bizim de mali anlamda Galatasaray'dan farklı bir yanımız yoktu. İshak ve Deniz de bizimle olmayabilir. Onlarla birlikte 78 milyon olan gideri 75'e çekeceğimizi düşüniyorum."

ZARAR ETTİĞİNİZ BİR YER DE MAĞAZA

"TS Club'lara baktım, çok acı bir durumla karşı karşıyayız. İnsanlar karı, satışla karıştırıyorlar sanırım. Kar başka bir şey. Stoklara baktım, rapor henüz gelmedi ama bizim TS Club'larda 4 Milyon zararımız var. Forma vs. her şeyi satıyoruz ama 4 Milyon zarar ediyoruz."

HAMİ'Yİ GÖNDERMEM

"Hami'ye güveniyorum. Hami başarılı olursa onu gelecek sezon da takımın başında görmek isterim. Buradan söz veriyorum. Eğer o sinerji yakalanırsa, Hami o başarıyı sağlarsa Hami'yi göndermem"

N'DOYE'DEN MUHAMMET'İN PARASINI ÇIKARTTIK

"N'Doye'yi 2.5 milyon eyro yıllık kira bedeli ile gönderdik. Tamamını ödüyorlar. Üstüne de 500 bin euro aldık. N'Doye'nin parasıyla Muhammet Demir'i aldık."

MAÇ BAŞI ÜCRETİ ANLAMIYORUM

"Ben maçbaşı sistemini anlamıyorum. Maçı kaybediyoruz maç başı para ödüyoruz. Maçı kazanıyor maç başı alıyor bir de prim alıyor. Onlar kazanırsa biz performans olarak zaten veririz."

"Bakın bizim Mbia diye bir olayımız oldu. Geldik, 2. gün genel müdür geldi bana dedi ki "Öyle bir durumla karşı karşıyayız ki 2 saat içinde Mbia'nın 1 Milyon Euro'luk ödemesi yapılmazsa 8 Milyon Euro alacağı çıkıyor" Bu fesh ettiğinde, her hangi bir takıma giderse en iyi aradaki farkı ödüyorsunuz. İyi tamam biz bunu ödeyelim ama Mbia maç başı 5 bin Euro alıyor. Bu 5 bin Euro hemen ödenmezse bu 5 bin Euro'ya 5 bin Euro ceza çalışıyor. Bir baktım 100 bin Euro alacağı var 800 bin Euro cezası var."

M'BIA İLE KONUŞARAK ÇÖZERİM ZANNETTİM

"Zannettim ki Mbia'yla konuşursak bunu çözeriz. Mbia ben sözleşmeme ihanet edemem. Sözleşmemde ne yazıyorsa onu alırım. Mbia'nın 3 tane de çeki vardı. Onların da her gün 5 bin Euro ceza çalışıyor. Bir baktık 1 milyon 300 bin Euro. 1 hafta sonunda 350 bin Euro ile bu işi çözdük."

ÖDEDİĞİMİZİN FAZLASINI ALACAĞIZ

"Mbia bizde oynamak istemiyor. Ona dedim ki gidersen de arkandayım kalırsan da ama sen bu kulübü zarar sokarak gidemezsin. En kötü paranı öderim ve o parayı bonservisine koyarım. O parayı kim getirirse ona satarım. İmzaları attık ama KAP'a bildirmedik. Mbia'ya ne kadar para ödediysek üzerine para alarak gönderdik. 4'ten çok gelecek..."

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Bombaladı! 'G.saray Burak'ı Satsaydı...' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri Düzce'de devam ediyor
    19:58 Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri Düzce'de devam ediyor

    Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri müsabakaları, Düzce'de devam ediyor. Türkiye'nin 28 ilinden takımların katıldığı şampiyonada 40 kız ve 40 erkek sporcu ter döküyor. Final müsabakaları ise Pazar günü yapılacak.

  • TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak
    19:48 TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak

    TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde, bilimde, eğitimde, sporda ve sanatta başarı elde etmiş çocukların yer alacağını açıkladı. Bu yılki kutlamalarda çocuklar, ödül töreni ve Genel Kurul'da konuşma yapma fırsatı bulacak. Ayrıca, Türk milletinin hikayesini anlatan bir ışık gösterisi ve uzay teması da etkinliklere dahil edilecek.

  • Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti
    19:40 Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti

    Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 289 sözleşmeli er için yemin töreni düzenlendi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, törende yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türk milletinin hizmetinde olduğunu vurguladı. Ant içme törenlerinin milli birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirten Baş, sözleşmeli erlerin yemin etmesiyle tören sona erdi.

  • Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı
    19:35 Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı

    Türkiye Minikler Karate Şampiyonası, Şahinbey Belediyesi'nin ev sahipliğinde Gaziantep'te başladı. Şampiyonaya 1500 sporcu, sporcu ailesi, antrenör ve hakemler katıldı.

  • Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı
    19:29 Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı

    Türkiye Minikler Karate Şampiyonası, Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi'nin ev sahipliğinde başladı. Şampiyonaya 1500 sporcu, antrenör ve hakem katıldı.

  • Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu
    19:05 Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu

    2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları sonucunda Mihalıççık Belediyesi şampiyon oldu ve Süper Lig'e yükselmeye hak kazandı.


Advertisement