Bombalı Saldırıda Ölen Polis Eşinin Kayınvalidesi: Vatan Sağolsun Demeyeceğim - Son Dakika
Güncel

Bombalı Saldırıda Ölen Polis Eşinin Kayınvalidesi: Vatan Sağolsun Demeyeceğim

Bombalı Saldırıda Ölen Polis Eşinin Kayınvalidesi: Vatan Sağolsun Demeyeceğim

Çınar'daki bombalı saldırıda ölen polis eşi Esra Başaran'ın kayınvalidesi, AK Partili vekilin taziyesi sırasında "Keşke o bomba Meclis'e düşseydi. Vatan sağolsun demeyeceğim." diyerek isyan etti.

15.01.2016 14:50  Güncelleme: 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK'lı teröristlerin Emniyet Amirliği ve Lojmanlara düzenlediği bombalı saldırıda yaşamını yitiren polis eşi 31 yaşındaki Esra Başaran, memleketi Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Kayınvalide Emine Başaran, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın taziyede bulunması sırasında tüm milletvekillerine tepki göstererek, "Allah'ım o bomba Meclis'e düşseydi. Benim kuzumu onlar kavurdu, o Meclis'e yazın yıkılı kalsın, onlar için vatan sağ olsun demeyeceğim." dedi.

KALABALIK SOKAĞA TAŞTI

Polis memuru Cengiz Başaran ile 2 yaşındaki oğlu Yiğit Başaran'ın yaralandığı saldırıda yaşamını yitiren Esra Başaran için ilçedeki Merkez Camii'nde cuma namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Başaran'ın Türk bayrağını sarılı tabutunun başında polis memurları bekledi. Cenaze namazına Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ile Mustafa Şahin, Doğanşehir Kaymakamı Memiş İnan, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval, Başaran'ın yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

Cenazeye katılanlar, cami avlusu yetersiz kalınca sokağa taştı.


KAYINVALİDE AĞITLAR YAKTI

Esra Başaran'ın annesi Sümbül ile babası Gazi Köse ile kayınvalidesi Emine Başaran tabuta sarılarak ağıtlar yaktı.

Gelininin düğününün ardından ikinci kez gelinlik giydiğini söyleyen Emine Başaran, "Sen ölmeyeydin, ben öleydim. Ben şimdi kuzuna ne diyeceğim. (Başaran'ın oğlu Yiğit için) 'Annem nerede' diye soruyor. Babaannesi ona kurban olsun. Seni soranlara ne diyeceğim? Canımdan can aldılar. Bunları kimse deviremiyor mu? Oy ben öleydim. O Çınar'a ben gömüleydim." diyerek ağıtlar yaktı.


"VATAN SAĞOLSUN DEMEYECEĞİM"

Kayınvalide Emine Başaran, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın taziyede bulunması sırasında tüm milletvekillerine tepki göstererek, "Allah'ım o bomba Meclis'e düşseydi. Onlar için vatan sağ olsun demeyeceğim. Onlar kaç tane anneleri yaktı kül ettiler, hepimizi yaktılar. Ben ulaşamıyorum onlara, siz ulaşın söyleyin." diye ağladı.


KARDEŞİ DEFALARCA TABUTUNA SARILDI

Esra Köse Başaran'ın kardeşi Erol Köse de, defalarca ablasının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.


İl Müftüsü Ümit Çimen'in kıldırdığı cenaze namazı sonrası Başaran'ın naaşı Günedoğru Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

7 YILDIR DİYARBAKIR'DAYDI

Çınar Kaymakamlığı'nda memur olan Esra Köse Başaran'ın yaklaşık 7 yıldır Diyarbakır'da görev yaptığı kaydedildi. Başaran'ın eşi Cengiz Başaran'ın ise Diyarbakır merkeze tayininin çıkmasına rağmen, Çınar ilçesinde kaldığı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bombalı Saldırıda Ölen Polis Eşinin Kayınvalidesi: Vatan Sağolsun Demeyeceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (73)

  • adil tek: basin sagolsun ama senin aileni pkk oldurdu devletten ne istiyorsun 77 14 Yanıtla
  • csr: vatan haini ilan ediliir 75 12 Yanıtla
  • t.akduman: Vatan sag olsun de teyze 1000 yıldır biz bu topraklar icin can veriyoruz yinede verecegiz 17 65 Yanıtla hamza: insanlar öldükten sonra vatan hiç sağ olmasın 40 5
  • polis : ölüm haktır .. savaşmaya devam heryer temizlenecek . başımız sağolsun... vatan sağolsun 20 53 Yanıtla
  • HARPUTLU: Akp li yonetici kadrosu meger durmak yok yola devam derken, vatani boldurmeye devam demek istemissiniz, baskanlik bahane vatani boldurmek sahane....... 15 51 Yanıtla
  • kurt: VATAN SAG OLSUN DEMEK HERKEZE NASİP OLMAZ KAYINVALİDE HANIM.... 11 47 Yanıtla
  • hazin: saray gitmediği sürece bu ülkede gözyaşı bitmez 30 25 Yanıtla
  • 1 ADAM: KADIN .......HAKLI 33 15 Yanıtla
  • misafir: annemiz haklı.acilari büyük ve en buyuk sorumlusu siyasi iktidardir 23 20 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement