Bonzai Yakalamasında Mevcut İkramiye Katsayısı Dört Katına Çıkarıldı - Son Dakika
Ekonomi

Bonzai Yakalamasında Mevcut İkramiye Katsayısı Dört Katına Çıkarıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, özellikle gençler arasında kullanımının artması nedeniyle son dönemde kamuoyunun gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden bonzai yakalamasında mevcut ikramiye katsayısının dört katına çıkarıldığını açıkladı.

16.07.2014 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, özellikle gençler arasında kullanımının artması nedeniyle son dönemde kamuoyunun gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden bonzai yakalamasında mevcut ikramiye katsayısının dört katına çıkarıldığını açıkladı.

Bakan Yazıcı, kaçakçılıkla mücadelede etkinliği ve duyarlılığı artırmak amacıyla düzenlenen, kaçak veya kaçak şüphesi ile eşya yakalanması halinde muhbir ve el koyanlara ikramiye ödenmesinde uyulacak usul ve esasları düzenleyen "5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Göre Kaçak Eşya Yakalanması Halinde Muhbir ve El Koyanlara İkramiye Ödenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin" Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini bildirdi.

Yazıcı, yapılan değişikliklerle, ticari eşya, silah ve mühimmat ile uyuşturucu yakalamalarında ihbar edenlere ve yakalayanlara verilen ikramiyeye ilave olarak, ülke ekonomisini ve toplum sağlığını ilgilendiren bandrolsüz yakalamaları ve sahte tütün/alkol ürün ve uyuşturucu madde elde etmek amacıyla ekilen bitkilere ikramiye verilmesi hususunun da düzenlendiğini kaydetti.

-"KAÇAKÇILIKLA MÜCADELEYİ ULUSLARARASI DÜZEYDE ETKİN BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRÜYORUZ"-

Kaçak akaryakıta verilen ikramiyeler de mevzuatın bir araya getirilmesinin gözetilerek yönetmeliğe dahil edildiğini belirten Bakan Yazıcı, şu ifadeleri kullandı:

"Yapılacak ödemeler için, uyuşturucu madde elde etmek amacıyla ekilen bitki yakalamalarında, bandrolsüz veya sahte tütün/alkol yakalamalarında ve kaçak akaryakıt yakalamalarında ikramiyelerin ödenmesine esas alınacak hususlar belirlendi. 2013 yılında ihbar edenlere 197 bin 360 TL, el koyanlara ise 3 milyon 786 bin 700 TL ödeme yapılmıştı. 2014 yılı ilk altı ayında ise ihbar edenlere 80 bin 570 TL, el koyanlara ise 1 milyon 575 bin 733 TL ödeme yapıldı.

Düzenlemeye göre bir konteyner sahipli sigara yakalamasında (yaklaşık 750 bin paket) muhbire yaklaşık olarak 290 bin TL, sahipli 100 Şişe Viski (70cl üstü) yakalamasında muhbire bin TL, 10 dönüm ekili kenevir yakalamasında muhbire 5 bin 780 TL ödeme yapılabilecektir.

Öte yandan, özellikle gençler arasında kullanımının artması nedeniyle son dönemde kamuoyunun gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden bonzai yakalamasında mevcut ikramiye katsayısı dört katına çıkarıldı. Bu düzenleme ile başta bonzai olmak üzere her türlü uyuşturucunun yasadışı ticaretinin ve kullanımının engellenerek toplum sağlığının korunması hedeflenmekte.

Bakanlık olarak ekonomimize büyük zararlar veren her türlü kaçakçılıkla mücadeleyi ulusal ve uluslararası düzeyde etkin bir şekilde sürdürüyoruz. Vatandaşların da bu mücadeleye 7 gün 24 saat hizmet veren ve ücretsiz olan Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattının yanı sıra Polis 155 ve Jandarma 156 numaralarına bildirimde bulunarak bu mücadeleye katkıda bulunabileceklerdir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Bonzai Yakalamasında Mevcut İkramiye Katsayısı Dört Katına Çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement