Bonzai Yüzünden Fenalaşan Genç, Tedaviyi Kabul Etmedi - Son Dakika
Güncel

Bonzai Yüzünden Fenalaşan Genç, Tedaviyi Kabul Etmedi

Bonzai Yüzünden Fenalaşan Genç, Tedaviyi Kabul Etmedi

Bursa’da Bonzai kullanan ve ayakta durmak zorluk çeken genç, tedavi olmayı kabul etmeyince polis ve 112 ekipleri çaresizce geri döndü.

17.06.2014 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da Bonzai kullanan ve ayakta durmak zorluk çeken genç, tedavi olmayı kabul etmeyince polis ve 112 ekipleri çaresizce geri döndü. Demirtaşpaşa Mahallesi Muhtarı İhsan Kozaklı, her gün aynı olayların yaşandığını belirterek yetkilileri göreve çağırdı.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Osmangazi ilçesi Demirtaşpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Hamamın arkasındaki parkta bir gencin Bonzai içtiğini ve ayakta zor durduğunu gören vatandaşlar, 112 ve polis ekiplerine haber verdi. Polis ve 112 ekipleri, durumu iyi olmayan ve ayakta durmakta zorluk çeken İ.A.'nın yanına yaklaşamadı. Gencin yanında bulunan Pitbull cinsi köpek de ekiplere güçlük çıkardı. 18 yaşındaki İ.A. tedaviyi reddetti. Genci tedaviye ikna edemeyen ekipler olay yerinden ayrıldı. Bir süre sonra ayağa kalkıp giden İ.A.'nın yürürken zorluk çektiği görüldü.

Bonzai kullanımının son günlerde arttığına dikkat çeken Demirtaşpaşa Muhtarı İhsan Kozaklı, "Bursa dışında birçok şehirde bu sıkıntı ortaya çıkıyor ama Demirtaşpaşa Mahallemizde Bonzai konusunda bir sıkıntı var. Burada okul çağındaki çocuklar bile Bonzai kullanıyor. Polis ve sağlık görevlileri de işlem yapamıyor. Devlet bu konuda yasal düzenleme yapsın" dedi.

Genci tanımadığını ifade eden Kozaklı, "Bu çocuk mahallemizin çocuğu değil. Bunlar çeşitli mahallelerden gelip bir yerlerden Bonzai satın alıyorlar. Genç tedaviyi kabul etmedi. Biz böyle şeylerde polis ve sağlık ekipleri ile irtibat halindeyiz. Biz kendisini tedavi ettirmek istedik ama kabul etmedi. Bazı tipler var, onlar yanında köpek de getiriyor. Bunlar Bonzai kullandığında daha sıkıntı oluyor. Köpekler saldırgan olduğu için kimse gençlerin yanına yaklaşamıyor. Sıkıntı var ama emniyetle iş birliği halinde olup çözeceğiz. Buradaki metruk evler yıkıldığı anda bu iş ortadan kalkar. Aynı manzaralar neredeyse her gün yaşanıyor" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Engin Altın ise, "Mahalleden çocuğumuz geçemiyor. Bir yere gönderemiyoruz. İçen gençlere de yazık. Bu duruma bir an önce çözüm bulunması lazım" açıklamasını yaptı.

Çocuğun Bonzai kullandığını anlatan bir kişi de, "Durumu pek iyi gözükmüyor. Biraz daha böyle durursa kalbi bile durabilir" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bonzai Yüzünden Fenalaşan Genç, Tedaviyi Kabul Etmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement