Bor Cumhuriyet Ortaokulu'ndan Ovacık Ortaokulu'na Mektup Kardeşliği - Son Dakika
Yerel

Bor Cumhuriyet Ortaokulu'ndan Ovacık Ortaokulu'na Mektup Kardeşliği

Bor Cumhuriyet Ortaokulu\'ndan Ovacık Ortaokulu\'na Mektup Kardeşliği

Bor Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri kaybolmaya yüz tutan değerlerin tekrar canlanması için "Mektup Kardeşliği" adı altında bir uygulamayı hayata geçirdi.
Bor Cumhuriyet Ortaokulu ve Niğde Merkez Ovacık Ortaokulu öğrencileri arasından...

03.12.2013 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bor Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri kaybolmaya yüz tutan değerlerin tekrar canlanması için "Mektup Kardeşliği" adı altında bir uygulamayı hayata geçirdi.

Bor Cumhuriyet Ortaokulu ve Niğde Merkez Ovacık Ortaokulu öğrencileri arasından başlatılan "Mektup Kardeşliği" projesi kapsamında birbirini tanımayan öğrenciler mektup ile tanışmak için birbirlerine mektup yazdılar.

Bor Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Musa Dalkılıç yaptığı açıklamada, " Söz uçar Yazı kalır sözünden yola çıkarak günümüzde neredeyse kaybolmaya yüz tutan mektuplaşmanın tekrar canlanması ve öğrenciler tarafından tanınması ve bilinmesi için böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Mektup kardeşliği sayesinde birbirini tanımayan öğrenciler arasında yeni dostlukların kurulmasını amaçlamaktayız. Bu projemiz sosyal ve kültürel açıdan çocukların gelişimine katkıda bulunmak amacıyla yapılan bu etkinliklerin sağlıklı sonuçlar vereceğini düşünmekteyiz. Bu etkinlikler sayesinde çocuklar farklı kültürleri paylaşmış oluyor ve yeni dostluklar ediniyorlar. Bizim kültürümüzde ziyaretin karşılığı iadei ziyarettir. Bu mektuplaşma sonrasında oluşacak dostluklar ile Ovacık Kasabasındaki öğrencilerimizi okulumuzda misafir etmeyi de düşünüyoruz. Bu projemizin gerçekleşmesinde bizimle beraber hareket eden Ovacık Ortaokulu Müdürü Arif Koç'a ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Proje kapsamında öğrenciler yazmış oldukları mektupları, yeni dostluklar kazanmak için Postaneye giderek gönderdiler. Okul yetkilileri bu etkinliğin yılsonuna kadar devam edeceğini bildirdi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bor Cumhuriyet Ortaokulu'ndan Ovacık Ortaokulu'na Mektup Kardeşliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement