Borçlu 2 İl ve 18 İlçe Belediyesinin Elektriği Kesildi - Son Dakika
Yerel

Borçlu 2 İl ve 18 İlçe Belediyesinin Elektriği Kesildi

Borçlu 2 İl ve 18 İlçe Belediyesinin Elektriği Kesildi

Dicle Elektrik Pazarlama Satış Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü, elektrik borcu bulunan 2 il ve 18 ilçe belediyesinin elektriğini kesti.

12.06.2014 11:34  Güncelleme: 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Elektrik Pazarlama Satış Anonim Şirketi (DEPSAŞ) Genel Müdürlüğünce elektrik borcu bulunan 2 il ve 18 ilçe belediyesinin elektriği kesildi.

DEPSAŞ Genel Müdürü Neşet Demirbağ, yaptığı yazılı açıklamada, bölge genelinde elektrik borcunu ödemeyen 109 belediyenin yanı sıra, borcu bulunan resmi kurum ve köy içme suyu abonelerinin elektriğinin kesilmesi için düğmeye basıldığını bildirdi.

Daha önce aralarında 3 büyükşehir ve  3 il belediyesinin de yer aldığı bölge genelindeki 109 belediyenin elektrik borcunun 130 milyon lirayı aştığını duyurduklarını hatırlatan Demirbağ, köy içme sularına ait elektrik borcunun da 50 milyon liraya ulaştığını belirtti.

Demirbağ, borçlu belediyeler ile köy içme sularına ait elektrik enerjisinin, borcun ödenmemesi durumunda kesileceği konusunda uyarılarda bulunduklarını ifade ederek, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu uyarılar doğrultusunda cari dönem borçlarının yanı sıra, eski borçlarını yapılandırıp ödeyenlerin haricinde kalan borçlu belediyelerin elektriği kesilmeye başlandı. Belediyelerin elektrik borçlarının 130 milyon lirayı aşması üzerine ilk etapta 2 il ve18 ilçe belediyesi ile 400 köye ait içme suyu şebekesinin elektriği kesildi. Ekipler Batman Belediyesi'nin yanı sıra Kozluk ilçesi, Şanlıurfa'nın Birecik, Siverek ve Akçakale, Suruç, Harran, Ceylanpınar, Hilvan, Bozova ve Halfeti ilçesi, Şırnak Belediyesi ve Diyarbakır'ın Çermik, Ergani, Dicle, Eğil, Çüngüş, Çınar, Bismil ve Silvan belediyelerinin elektriğini kesti."

Bugüne kadar ödenmeyen ve 49,4 milyon liraya ulaşan borç nedeniyle 400 köye elektrik verilemediğini, köylülerin kesintilerden dolayı içme suyu da kullanamadıklarını ifade eden Demirbağ, elektrik borcu bulunan bölgedeki tüm resmi kurumların ayrım yapılmaksızın elektriklerinin kesilmeye başlandığını vurguladı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Borçlu 2 İl ve 18 İlçe Belediyesinin Elektriği Kesildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • boş beleş: batman belediyesi ve diğerleri,çöpleri düzenli depolama diye AB den hibe isteyeceginiz Ab den çöpler hiç bekletilmeden anında elektirik enerjisine 0 kirlikle çalışan şu an avrupada kullanılan geri dönüşüm sistemini hibe isteyiniz,çöpü düzenli depoama diye bekletip etrafa mikrop metan gazı sera gazı salmayınız,batmanın çöpü ile 15 000 evin elektirğini bedava getiriniz.tokmu bilen 0 0 Yanıtla

Advertisement