Borcunu Ödemeyen Eski Nişanlısını Kaçırttı - Son Dakika
Güncel

Borcunu Ödemeyen Eski Nişanlısını Kaçırttı

Borcunu Ödemeyen Eski Nişanlısını Kaçırttı

Antalya'da borcunu ödemeyen eski nişanlısını adam tutup kaçırttığı iddia edilen Sibel T. hakkında yakalanma kararı çıkartıldı.

20.01.2016 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da borcunu ödemeyen eski nişanlısını adam tutup kaçırttığı iddia edilen Sibel T. hakkında yakalanma kararı çıkartıldı.

Antalya'da bir firmada çalışan 33 yaşındaki Sibel T., para sıkıntısı çeken emlakçı nişanlısı 32 yaşındaki Mehmet Sarıtaş için kredi çekip, borç verdi. Bir süre sonra ikili anlaşamayınca nişan bozuldu. Bunun üzerine Sibel T., verdiği parayı istedi. Mehmet Sarıtaş ise, parasını sonra ödeyeceğini belirterek vadeli senet verdi. Ancak, senedin ödeme süresi geldiğinde Sarıtaş parayı ödemedi. Bunun üzerine Sibel T., parasını tahsil etmesi için elindeki senedi Serik İlçesi'nde bir oto kiralama şirketi olan Orhan Arıcan'a verdi. Mehmet Sarıtaş'ı arayan Orhan Arıcan, kendisinin Sibel T.'den alacağı olduğunu söyledi. Orhan Arıcan, bu alacağına karşılık Sibel T.'nin kendisine parasını tahsil edemediği 23 bin 500 liralık senedi verdiğini belirterek, "Bu senedin borçlusu siz görünüyorsunuz bu parayı hemen istiyorum" dedi.

REHİN ALINDI

Borcunu ödemek için kendisine süre verilmesini isteyen Sarıtaş, verilen sürede de ödeme yapmadı. Bunun üzerine konuşmak için Orhan Arıcan ve Sibel T. ile buluşan Mehmet Sarıtaş, zorla bir otomobile bindirilip Serik ilçesindeki bir köy evine götürüldü. Burada elleri ve ayakları bağlanan Sarıtaş, tuvalet ihtiyacının geldiğini söylemesi üzerine evin sahibi tarafından bağlı olduğu ipleri çözüldü. Ertesi gün Sarıtaş'ın ailesiyle telefonla temas kuran Orhan Arıcan ile arkadaşları, 25 bin lirayı getirmezlerse Sarıtaş'ı öldüreceklerini söyledi.

OPERASYONLA KURTARILDI

Parayı getireceklerini belirten Sarıtaş'ın yakınları durumu polise bildirdi. Serik'teki Çınaraltı'na giden Sarıtaş'ın yakınları, seri numaraları alınmış pararayı teslim ettikleri sırada polis şüphelileri yakaladı. Kaçırılan Mehmet Sarıtaş da operasyonla kurtarıldı. Olaydan sonra Orhan Arıcan ile birlikte otomobil kiralama şirketi çalışanı Orhan Özdemir, Güngör Yılmaz, parayı teslim almaya giden Mustafa Balcı ile Mehmet Sarıtaş'ın götürüldüğü evin sahibi olan dayısı Mehmet Balcı tutuklandı. Alacağını tahsil etmek için adam tutup eski nişanlısını kaçırtıp ailesinden para istettiği iddia edilen Sibel T. ise yakalanamadı.

Olayla ilgili Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıklar hakkında birden fazla kişi tarafından 'Gece vakti silahla yağma, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, gece vakti yağma ve hakaret' suçlarından ayrı ayrı cezalandırılmaları istemiyle dava açıldı.

Davanın ilk duruşmasına, hakkında yakalama kararı çıkartılan Sibel T. katılmadı. Tutuklu sanıklar, suçsuz olduklarını belirterek tahliye isteminde bulundu. Sanıklardan Güngör Yılmaz ise, Mehmet Sarıtaş'ın arabaya zorla bindirilmediğini iddia etti. Sibel T.'nin avukatı Seren Uygur Doğan ise savunma için süre istedi.

Sibel T.'nin yakalama emrinin infazının beklenmesine karar veren mahkeme, Mehmet Sarıtaş'ın şikayetçi olmadığı Mehmet Balcı'nın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Diğer sanıkların tahliye isteminireddeden mahkeme, duruşmayı erteledi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Borcunu Ödemeyen Eski Nişanlısını Kaçırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement