Bordo Bereli Şehidin Baba Evinde Yas (2) - Son Dakika
Güncel

Bordo Bereli Şehidin Baba Evinde Yas (2)

Bordo Bereli Şehidin Baba Evinde Yas (2)

Cenazesi MEMLEKETİNE GETİRİLDİHatay Dörtyol'da kayalıklardan düşüp şehit olan Bordo bereli Yüzbaşı Rıza Fırat'ın cenazesi, Hatay'da düzenlenen tören ardından uçakla memleketi Adıyaman'a getirildi.

09.05.2016 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cenazesi MEMLEKETİNE GETİRİLDİ

Hatay Dörtyol'da kayalıklardan düşüp şehit olan Bordo bereli Yüzbaşı Rıza Fırat'ın cenazesi, Hatay'da düzenlenen tören ardından uçakla memleketi Adıyaman'a getirildi. Şehit Fırat'ın cenazesini havaalanında Vali Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Garnizon Komutanı Yarbay Ercan Atasoy, babası Mustafa, annesi Halime ve yakınları karşıladı. Askerlerin omuzlarında cenaze aracına taşınan şehit Fırat'ın cenazesi, Yenisanayi Mahallesi'ndeki baba evine götürülerek helallik alındı. Şehidin tabutunu görünce sinir krizleri geçiren yakınları güçlükle sakinleştirildi. Azerbeycan Milletvekili Ganire Paşayeva da aileyi ziyaret ederek başsağlığı diledi. Paşayeva, terör örgütünü ve arkasında duran güçleri lanetleyerek, şunları söyledi:

"Terörü terör örgütünü onun arkasında duran bütün güçleri kesinlikle lanetliyorum. Azerbaycan olarak kardeş Türkiyemiz'in yanındayız. Terörle mücadelede de kardeş Türkiye'mizin yanında olduğumuzu her platformda söyledik. Tüm uluslar arası teşkilatların toplantılarda bunu açık bir şekilde söyledik. Avrupa konseyinde, Strazburg'da, Brüksel'de, dünyanın her yerinde konuşma yaparak Avrupa'ya çağrı yaptık. Orada söylediklerimiz Avrupa batı terörle mücadelede Türkiye'ye daha çok destek vermesi gerekir. Terörle mücadelede çifte standartların olmaması gerekir. Avrupa artık bu çifte standartlardan vazgeçip terörle mücadelede Türkiye'ye gereken desteği vermesi gerekir. Kardeş Türkiye'yi bölmek parçalamak isteyenlerin karşısında biz de varız. Bizde gerekirse buradaki vatanımız için de canımızı vermeye hazırız."

Şehit Fırat'ın cenazesi, burada helallik alındıktan sonra cenaze namazının düzenleneceği Yeni Mezarlık Camii'ne götürüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bordo Bereli Şehidin Baba Evinde Yas (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement