Türkiye'ye Gelen Osmanlı Torunu Boris Johnson'a "Özür Dileyecek misiniz" Sorusu - Son Dakika
Güncel

Türkiye'ye Gelen Osmanlı Torunu Boris Johnson'a "Özür Dileyecek misiniz" Sorusu

Osmanlı torunu olan İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson'a, 'Erdoğan'a hakaret ettiği' iddiası ile ilgili "Özür dileyecek misiniz?" diye soruldu. Johnson "Çankırılı mısınız?" sorusuna da yanıt verdi.

27.09.2016 15:37  Güncelleme: 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de temaslarda bulunan Osmanlı torunu İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, geçtiğimiz ay ülkesinde katıldığı bir yarışmada "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiası ile" gündeme gelmişti. Johnson, İçişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinden sonra çıkışta gazetecilerin yönelttiği özür dileyip dilemeyeceği sorusu üzerine "Bununla ilgili olarak şaşırdığımı ifade etmem gerekiyor ama kimse bunu dile getirmedi, ta ki sen bunu dile getirene kadar" ifadelerini kullandı.

"Çankırılı mısınız?" sorusuna da "Kalfat" diye cevap verdi. Kalfat, Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı bir köy.

BABASI, OSMANLI NAZIRI ALİ KEMAL'İN TORUNU

Boris Johnson, linç edilerek öldürülen Osmanlı İmparatorluğu'nun son Dahiliye Nazırı (İçişleri Bakanı) Ali Kemal'in öz torunu Stanley Johnson'ın oğlu. İstiklal Mücadelesi'ne karşı tavrıyla bilinen Ali Kemal, Osmanlı döneminde Damat Ferit Paşa hükümetinde bakanlık yapmıştı.

ERDOĞAN'A HAKARET EDEN ŞİİR YARIŞMASINDA 1. SEÇİLMİŞTİ

Eski Londra Belediye Başkanı Boris Johson, Spectator dergisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden şiir yarışmasında birinci seçilmişti.

Johnson şiir yarışmasından bir ay önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "Türkiye'de ifade özgürlüğünü bastırmakla" suçlamıştı. İngiltere Dışişleri Bakanı geçen yıl kasım ayında ise PKK'ya olan sempatisinden bahsetmişti.

"ŞAŞIRDIĞIMI İFADE ETMEM GEREKİYOR, KİMSE BUNU DİLE GETİRMEDİ"

Bakan Çavuşoğlu ve İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, Dışişleri Bakanlığı'nda düzenledikleri ortak basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Johnson, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği' iddiası ilgili özür dileyip dilemeyeceği sorusu üzerine, bu sözlerinin Türkiye'deki temaslarında gündeme gelmediğini belirterek, "Bu hiçbir şekilde, çok detaylı konuşmalarımızda dile getirilmedi. Son 2 gündür Türkiye'de son derece detaylı görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Çok faydalı görüşmeler yaptık. Bir araya geldiğim kişiler, Birleşik Krallık'ın buraya gelmesinin Türkiye'ye, Türkiye'nin demokrasisine olan taahhütümüzün bir göstergesi olduğunun farkında. Bu bence son derece önemli. Bununla ilgili olarak şaşırdığımı ifade etmem gerekiyor ama kimse bunu dile getirmedi, ta ki sen bunu dile getirene kadar" ifadelerini kullandı.

"GÜLENİZM YENİ KARŞILAŞTIĞIMIZ ŞEYLERDEN BİR TANESİ"

Birleşik Krallık'ın Gülen grubuna karşı somutlar adımlar atıp atmadığı sorulan İngiliz Bakan Johnson, "Gülenizm ve onların davranış şekli aslında Birleşik Krallık'ta bizim yeni karşılaştığımız şeylerden bir tanesi. Biz Türkiye'deki meslektaşlarımızdan bu örgütün ne olduğuyla ilgili bilgiler alıyoruz. Böyle bir cemaatin unsurlarıyla ve detaylarıyla ilgili olarak bilgi alıyoruz. Temmuz'da olanlar gerçekten çok şiddet içerikliydi. Son derece gizlice yapılmış bir şeydi. Bunun sonuçlarına çok ciddi şekilde bakmamız gerekiyor. Gülen örgütünün ülkemizde yaratabileceği sonuçlarla ilgili olarak çok ciddi davranmamız gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye'deki otoriteler de desteğimizi istediler. Bu hareketle bağlantılı olan unsurları tespit etmemizi ve onlardan kurtulmamız istediler. Biz de bunun için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Türkiye\'ye Gelen Osmanlı Torunu Boris Johnson\'a "Özür Dileyecek misiniz" Sorusu

Son Dakika Güncel Türkiye'ye Gelen Osmanlı Torunu Boris Johnson'a 'Özür Dileyecek misiniz' Sorusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement