Çamdibi, Yeşilova ve Altındağ'a Önemli Yatırım - Son Dakika
Güncel

Çamdibi, Yeşilova ve Altındağ'a Önemli Yatırım

Çamdibi, Yeşilova ve Altındağ\'a Önemli Yatırım

Merkez'den bu bölgelere ulaşımı kolaylaştıracak köprü tamamlanıyor

03.09.2014 09:54  Güncelleme: 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bornova Belediyesi, ilçe merkezini Abdi İpekçi ve Yıldırım Beyazıt caddeleri üzerinden Yeşilova, Çamdibi, Altındağ bölgelerine bağlayacak köprünün yapımını bitirme aşamasına getirdi. Manda Çayı üzerine yapılan 12 metre genişliğindeki köprü bölgedeki trafik yoğunluğunu da önemli ölçüde azaltacak. Nisan ayında projelendirilip hızlı bir şekilde inşaatına başlanan köprü kısa sürede tamamlanacak. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila,"Hedefimiz, önümüzdeki 5 yıl içinde Bornova'nın ulaşım problemini çözmek. Bunun için hızlı bir şekilde projeler üretip hayata geçiriyoruz" dedi

Bornova Belediyesi Çamdibi, Altındağ, Yeşilova Bölgelerindeki trafik akışını yeni geçiş noktaları yaratarak rahatlatıyor. Hem 2. Sanayi Sitesi, Kimyacılar Sitesi'nden hem de Ağaçlı Yolu kullanarak ilçe merkezinden gelen araçların, sorunsuz bir şekilde Çamdibi Bölgesi'ne geçişini sağlamak için yapımına başlanan köprü tamamlanma aşamasına geldi.

Manda Çayı üzerine yapılan köprü, Abdi İpekçi Caddesi ile Yıldırım Beyazıt Caddesi ile Ağaçlı Yol'dan gelen 364 sokağı birbirine bağlayacak. Dere kesitini daraltmayacak şekilde planlanarak yapılan 12 metre genişliğindeki köprü bölgedeki trafik karmaşasına son verecek. Nisan ayında projelendirilip inşaatına hemen başlanan Köprü'nün yapımı hızlı bir şekilde ilerledi. Köprü, önümüzdeki aylarda hizmete sunulacak.

Bornova'nın trafik problemi çözülecek

Yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kısa bir süre önce köprüyü projelendirip temelini attıklarını söyledi. Çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan Atila, "Bu köprü Çamdibi ile Bornova'yı birleştiren bir geçiş olacak. Çamdibi ve Altındağ ile ilçe merkezi bütünleşecek. Ulaşım bizim için çok önemli. Köprünün yapımıyla birlikte etrafındaki park ve kaldırım düzenlemesini de tamamlayıp, bölgenin cazibesini arttıracağız" dedi.

Önümüzdeki 5 yılda Bornova'nın ulaşım problemini çözmeyi hedeflediklerini belirten Atila şöyle konuştu: "Bunun için hızlı bir şekilde projeler üretip hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içinde Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'nin Topçu Tugayı'na bağlanması, Altındağ'daki uçan yol gibi yeni ulaşım akslarını açtığımızda Bornovamızda trafik anlamında ciddi bir rahatlama olacak."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çamdibi, Yeşilova ve Altındağ'a Önemli Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement