Bornova'da Havuzlar Cıvıl Cıvıl - Son Dakika
Yerel

Bornova'da Havuzlar Cıvıl Cıvıl

Bornova\'da Havuzlar Cıvıl Cıvıl

Bornova Belediyesi’nin Işıkkent Spor Tesisleri’ndeki yarı olimpik yüzme havuzları sıcaklardan bunalan vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

12.08.2014 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bornova Belediyesi'nin Işıkkent Spor Tesisleri'ndeki yarı olimpik yüzme havuzları sıcaklardan bunalan vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Geçen yaz sezonunda ayda 500 kişinin yararlandığı tesislerde, bu yıl 800 kişi yüzme kurslarına katılıyor. Aylık ücreti 120 liradan 80 liraya düşürülen ve ücretsiz servis hizmeti verilen yüzme kurslarına 6 yaş ve üzeri herkes katılabiliyor

Bornova Belediyesi'nin spor olanaklarından daha çok Bornovalının yararlanması için yaptığı düzenlemeler vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Bu kapsamda Işıkkent Spor Tesisleri'ndeki yarı olimpik yüzme havuzlarında verilen yüzme kurslarına katılım da büyük oranda arttı. Geçen yaz sezonunda 500 kişinin katıldığı yüzme kurslarına bu yaz 800 kişi katılıyor. Vatandaşlar, Bornova Belediyesi'nin aylık 120 liradan 80 liraya düşürdüğü yüzme kurslarında ücretsiz servis imkanını da kullanıyor. Kursiyer sayısının kış sezonunda da 250'den 400'e çıkarılması hedefleniyor.

Yüzme kursları, tamamı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu, cankurtaranlık brövesine ve antrenörlük belgesine sahip eğitmenler tarafından, 6-15 yaş ile 15 yaş üzeri gruplara veriliyor. Eğitmenlerinin çeşitli branşlarda kişisel şampiyonluk ve dereceleriyle de ön plana çıktığı yüzme kursları, yaz döneminde Pazartesi-Çarşamba ve Salı-Perşembe olmak üzere haftada iki gün olarak düzenleniyor.

Yarı olimpik yüzme havuzlarında temizlik ve hijyen ön planda tutuluyor. Bir kapalı, bir açık bir de çocuk havuzunun bulunduğu tesislerde her gün su kalitesi ölçümleri yapılıyor. Havuzlar gerekli hijyen şartlarının sağlanması için dinlendirilerek çalıştırılıyor.

ÜCRETSİZ KURSLAR DA VERİLİYOR

Bornova Belediyesi sosyal sorumluluk ilkesi gereği, engelli çocuklar ile maddi durumu yetersiz olanlara ücretsiz yüzme kursu imkanı da tanıyor. Bunun yanında Bornova Belediye Spor Kulübü bünyesinde lisanslı olarak spor yapan her branştan 500'e yakın sporcunun da her hafta bir saat havuzdan yararlanması sağlanıyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçede spor olanaklarını artırmak ve daha çok kişinin bu olanaklardan yararlanması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bu anlamda Işıkkent Spor Tesisleri'nde de düzenlemeler yaptıklarını belirten Başkan Olgun Atila, "Spor tesislerimizin kafeteryasından çevre düzenlemesine pek çok noktada yenilikler yaptık. Daha çok insanımızın yüzme kursundan yararlanması için de aylık ücretlerde indirim yaptık. Amacımız daha da çok vatandaşımızın yüzme imkanından yararlanmasını sağlamak. Halkımızı mümkün olduğu kadar yüksek oranda tesislerimizden yararlandırırken, yüzme alanında yarışmacı sporcuları olan kulüplerimizin de tesislerimizden yararlanması için gerekli desteği vermeye devam edeceğiz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bornova'da Havuzlar Cıvıl Cıvıl - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement