Bornova'da İhtiyacı Olan Yaşlılara Belediye Güvencesi - Son Dakika
Güncel

Bornova'da İhtiyacı Olan Yaşlılara Belediye Güvencesi

Bornova Belediyesi'nin yıl boyunca gerçekleştirdiği Evde Bakım Hizmetleri 2015 yılında da artarak devam ediyor.

03.10.2015 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bornova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı 6 ekip, evde yaşlı bakımı hizmetleriyle ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştu. 2015 yılının ilk 6 ayında 5 bin 464 yaşlı evinde ziyaret edilerek gerekli destek verildi.

Bornova Belediyesi ekipleri, ilçe sınırları içinde yaşayan ve evinden dışarı çıkamayan, hareket kabiliyeti az veya olmayan 60 yaş üzerindeki yatağa bağımlılar, yoksullar ile kimsesizleri düzenli olarak ziyaret ediyor. İhtiyaç sahiplerine yardım edebilmek için 2011 yılında başlayan evde yaşlı bakım hizmetlerinde 31 bin 927 ziyaret gerçekleşti.

2015 yılının ilk altı ayında 5 bin 464 ziyaret gerçekleştiren ekipler, yaşılıların saç traşından çarşaf değişimine, banyo ve oda temizliğinden pansumanına kadar her türlü ihtiyacını karşılıyor. Ekiplere psikolojik danışmanda eşlik ediyor. Ayrıca Bakım Hizmetleri kapsamında Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan diş doktoru tarafından ağız ve diş sağlıklarıda kontrol altında tutuluyor.

Evde Bakım Hizmetleri kapsamında yapılan çalışmaların büyük önem taşıdığını belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Dünya Yaşlılar Günü'nde tüm büyüklerimizin ellerinden öpüyorum. Bornova Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi yaşlılarımıza tüm yıl boyunca evde bakım hizmeti vererek, daha iyi şartlarda yaşamalarını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bornova'da İhtiyacı Olan Yaşlılara Belediye Güvencesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement