Bornova'da Tarih Öncesi Yaşam Müzesi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Bornova'da Tarih Öncesi Yaşam Müzesi Açıldı

Bornova\'da Tarih Öncesi Yaşam Müzesi Açıldı

Bornova Belediye Başkanı CHP'li Kamil Okyay Sındır, Tarih Öncesi Yaşam Müzesi'nin açılışına katıldı.

19.03.2014 18:30  Güncelleme: 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bornova Belediye Başkanı CHP'li Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova'nın bir kültür kenti olduğunu, 'Tarih Öncesi Yaşam Müzesi'ni de bunun sonucu olarak yaptıklarını söyledi. Sındır, "Yeşilova Höyüğü 8 bin 500 yıllık bir höyük. Kazılar, bize tarih öncesi dönemle ilgili bilgiler verdi. Bulguları başka bir yerdeki müzede sergiliyor olmaktan mutlu olmadım. Kazı alanı yakınındaki bir müzede sergilenmesi gerekitiğine inandım. Bugün bunu gerçekleştirdik. Kent kimliğinin kazandırılması yönünden çok önemli bir işlevi olacak. Gerek öğrencilerin eğitimi gerekse turizm açısından büyük ilgi göreceğine inanıyorum. Turizm rehberlerinin güzergahında yeralacak. Müzeyi mimari bir yarışma sonucu yaptık. Fonskiyonel bir yapı olmasının yanırısa kent için estetik bir yapı kazandırdık. Dünya Mimarlık Yarışması'nda ilk 10 proje arasında yeraldı. Tarih Öncesi Yaşam Müzesi'ne yöre halkının da sahip çıkacağına inanıyorum" dedi.

Yeşilova Höyüğü Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zafer Derin, kent tarihini değiştiren buluntuların bu bölgeden çıktığını söyledi. Müzenin birkaç bölümden oluştuğuna, pek çok unsuru içinde barındırdığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Derin, "Sergi alanı var. Kazı evinde yapılan çalışmalar izlenebiliyor. Tarih öncesi yaşamdan köy evi var. Burada o dönemin yaşamıyla ilgili bilgiler öğrenelibilinecek. Eğitim parkı var. Yeşilova Höyüğü kazı alanı da müze içinde yeralıyor. Tüm bu unsurları Türkiye'de bir araya getiren ilk müze olma özelliğini taşıyor. Dünyada da benzerleri çok az. Bir kültür merkezi işlevi görecek" dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARI YALNIZ BIRAKMADI

Tarih Öncesi Yaşam Müzesi açılışında Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'ı, hepsi CHP'li olan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak yalnız bırakmadı. CHP Bornova Belediye Başkan adayı Olgun Atilla, Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Hasan Topal, Karacaoğlan ve Yeşilova Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği (KAYED) Başkanı İbrahim Aktaş ve Bornovalılar da açılışa katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bornova'da Tarih Öncesi Yaşam Müzesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çorum'un Dodurga ilçesinde yağmur duası edildi
    18:08 Çorum'un Dodurga ilçesinde yağmur duası edildi

    Çorum'un Dodurga ilçesinde bahar ayarlarının kurak geçmesi nedeniyle düzenlenen yağmur duası etkinliğinde kurban kesildi. Dodurga İlçe Müftüsü tarafından yapılan dua sonrasında vatandaşlara yemek ikram edildi. Etkinliğe Dodurga Kaymakamı ve Belediye Başkanı da katıldı.

  • Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz
    18:08 Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz

    Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, "Ayın birinde GAZDAŞ'ın doğal gaz tedarikçisinin Kilis Belediyespor'a ait 19 aylık doğal gaz faturası yüzünden daha mazbatamı almadan, doğal gazını kesmesi ve futbolcularımızın, çocukların, gençlerin soğuk suyla duş almak zorunda kalması bizi üzdü. Görüşme yaptık, borcun yarısını ödedik bütçemiz nezdinde doğal gazı geri açtırdık" dedi.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı
    18:04 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar'ın Şırnak'ta düzenlenen düğün törenine katıldı. Bakan Göktaş, çiftin nikah şahitliğini yaparak genç çifti tebrik etti. Konuşmasında ailenin önemine vurgu yapan Göktaş, evliliklerinin örnek olacağına inandığını belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fırtınadan Dolayı Meydana Gelen Olaylara Müdahale Etti
    18:03 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fırtınadan Dolayı Meydana Gelen Olaylara Müdahale Etti

    Antalya'da etkisini sürdüren fırtınadan dolayı ağaç devrilmesi, tabela ve çatı uçması gibi olaylara müdahale eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1200 personel görevlendirdi. Ekipler, devrilen ağaçları, kopan dalları, uçan tabela ve çatı parçalarını temizledi. Ayrıca, Konyaaltı Sahili, Düden Park ve Sabancı Bulvarı ile Evliya Çelebi caddelerinde trafik akışını etkileyen ağaçlar da kaldırıldı.

  • Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL
    17:59 Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL

    Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin toplam borcunun 853 milyon olduğunu belirtti. Kaya, borç yükünün ağır olduğunu ancak şikayetçi olmanın bir hakkı olmadığını söyledi.


Advertisement