Bornova'da Uluslararası Suluboya Festivali'ne Muhteşem Kapanış - Son Dakika
Güncel

Bornova'da Uluslararası Suluboya Festivali'ne Muhteşem Kapanış

Bornova\'da Uluslararası Suluboya Festivali\'ne Muhteşem Kapanış

Bornova Belediyesi ile Uluslararası Suluboya Ressamları Derneği'nin (IWS) birlikte düzenlediği Uluslararası Homeros Sanat Yoluyla Sevgi ve Barış Suluboya Festivali muhteşem bir finalle son buldu.

16.05.2015 15:23  Güncelleme: 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Atila'dan tüm Dünya'ya barış ve kardeşlik mesajları

50 ressamın Bornova'nın Tarihi Çarşısı'nı 20 metrelik kağıda işleyerek Dünya rekoru kırdığı Festival kapsamında düzenlenen yarışmada derece giren sanatçılar ödüllerini Başkan Olgun Atila'nın elinden aldı.

Bornova Belediyesi ile Uluslararası Suluboya Ressamları Derneği'nin (IWS) birlikte düzenlediği "Uluslararası Homeros Sanat Yoluyla Sevgi ve Barış Suluboya Festivali ve Yarışması", Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nde düzenlenen ödül töreni ile son buldu. İzmir'in tarihinin 8.500 yıl öncesine dayandığını kanıtlayan eserlerin çıkarıldığı kazı alanının yanıbaşındaki özel mekanda gerçekleştiren organizasyon, tüm katılımcıların yer aldığı koktelyle başlarken, İZFEM Bodrum Yöresi Kız Oyunları Ekibi'nin sunduğu gösteri ilgiyle izlendi.

Yarışmanın birincisi Hindistan'dan

Daha sonra yarışmada dereceye giren eserlerin sahiplerine Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve jüri üyeleri birlikte takdim etti. Hindistan'dan Prafull SAWANT "Bornova Grand Bazaar" isimli eseri ile birinci, Malezya'dan Jansen CHOW "The Beauty Of Bardisbaniane Mansion" adlı resmi ile ikinci, Rusya Ilya IBRYAEV "Bazaar İn Bornova" isimli çalışması ile üçüncü oldu. Jüri ödüllerine ise Peru'dan Jorge FERNANDEZ ile İran'dan Menmet NAJAFZADEH ile yine aynı ülkeden Javid Taba TABAII layık görüldü. Ayrıca 10 esere özel, 15 esere ise mansiyon ödülü verildi.

Bornova artık sizlerin de evi

Festival için Dünyanın dört bir yanından gelen konuklarına seslenen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Sizleri kentimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Bornova artık sizlerin de evi. Ortaya koyduğunuz bu değerli sanat eserleri Bornova'da kalacak. Biz onları en iyi şekilde değerlendireceğiz, sahip çıkacağız" diye konuştu. Organizasyona emek veren herkese ve sahip çıkan tüm Bornovalılara teşekkür edern Başkan Atila "Barış" vurgusu yaparak şu ifadeleri kullandı: "Bu güzel organizasyonda çok farklı renklerin, dünyanın dört bir yanından gelen insanların birlik ve beraberlik içinde, aynı amaç etrafında; sanat için, barış için bir araya gelmesi çok önemli ve anlamlı. Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Atatatürk'ün Yurtta Barış, Dünya'da Barış sözündeki gibi her zaman barış olmasını diliyorum"

Uluslararası Suluboya Ressamları Derneği Kurucusu ve Onursal Başkanı Atanur Doğan ise yarışma jürisinin suluboya resim sanatının çok önemli isimlerinden oluştuğuna dikkat çekerek, Bornova Belediyesi ve Başkan Olgun Atila'ya teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bornova'da Uluslararası Suluboya Festivali'ne Muhteşem Kapanış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement