Bornova kırmızı beyaza boyandı - Son Dakika
Güncel

Bornova kırmızı beyaza boyandı

Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının yıldönümünde Bornova'da Mustafa Kemal Caddesi Türk Bayraklarıyla kırmızı beyaza boyandı.

20.05.2016 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bornova Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlediği kortej yürüyüşüne binlerce Bornovalı katıldı. Ellerindeki meşaleler ve Türk Bayraklarıyla İş Bankası viyadüklerinin altından Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen Bornovalılar birlik ve beraberlik mesajları verdi. Şehitler nedeniyle kortej yürüyüşünün ardından başlaması planlanan 19 Mayıs konseri daha önce ilan edilen iptal kararı doğrultusunda yapılmadı.

Bornova Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlediği kortej yürüyüşü büyük coşkuya sahne oldu. Binlerce Bornovalı Türk Bayraklarıyla yürüyüşe katılarak Mustafa Kemal Caddesi'ni kırmızı beyaza boyadı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın da ailesiyle birlikte katıldığı yürüyüşte CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar da vatandaşlarla birlikte yürüdü.

Kortej'in en önünde taşınan dev Türk Bayrağı ve Atatürk resmi güzergah boyunca büyük alkış aldı. Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila bir konuşma yaptı. Şehit haberleriyle derin bir üzüntü duyduklarını dile getiren Başkan Atila "Yitirdiğimiz canlarımızı rahmetle anıyorum. Artık şehitlerimiz, acılarımız son bulsun. Barış içinde yaşamak istiyoruz. Bu vatanı bize emanet eden bütün dünyanın saygı duyduğu Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimize layık olmak için daha çok çalışmak zorundayız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bornova kırmızı beyaza boyandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement