Bornova Turizm, Tasarım ve İnovasyonla Gelişecek - Son Dakika
Güncel

Bornova Turizm, Tasarım ve İnovasyonla Gelişecek

Bornova Belediye Başkanı, Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrenci ve öğretim üyelerine, belediyenin misyonu, vizyonu ve stratejik hedeflerini anlattı.

25.10.2014 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşar Üniversitesi Konferans Salonu'ndaki sunumda öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Olgun Atila, yerelde kalkınmayı hedeflediklerini belirterek, " Bornova'nın turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeyi hedefliyoruz. Tasarım ve inovasyona büyük önem veriyoruz. Bornova'nın markalaşması için pek çok alanda çalışmalar yapıyoruz" dedi

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde düzenlenen toplantıda, öğrenci ve öğretim üyelerine belediyenin misyonu, vizyonu ve stratejik hedefleri konusunda açıklamalar yaptı. Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevil Sarıyıldız, öğretim üyeleri ve öğrencilere bir sunum yapan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila,ilçenin özelliklerini, potansiyellerini ve belediye olarak hayata geçirmeyi hedefledikleri hizmetleri anlattı.

Tasarım ve inovasyona büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Atila, "Kentimizin markalaşması için pek çok alanda çalışmalar yapıyoruz. İlçemizi ziyaret eden turist sayısını en üst noktalara çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. Sanayisi, üniversiteleri, iş merkezleri ve sosyal yaşam alanlarıyla Bornova'nın her gün İzmir'in nüfusunun yüzde 40-45'ine ev sahipliği yaptığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "İlçemize gelen herkesi evimizin bir üyesi gibi görüyoruz. Her zaman söylediğimiz 'Bornova Bizim Evimiz' sözünden yola çıkarak çalışıyoruz, öncelikle bunu içselleştiriyoruz" dedi.

Kendisi de mimar olan Başkan Atila, üniversite yıllardında hazırladığı projeler için hep 'neden bunları bir yerel yönetim uygulamaz' diye düşündüğünü belirtti. Bornova'nın her yerinin yeniden tasarlanması gerektiğine inandığını söyleyen Başkan Atila, "Bu anlayışla 'neden öğrencilerimizin projelerinden yararlanmayalım?' dedik ve çalışmaya başladık. Şimdi öğrencilerimizin ilçemizin her noktasında farklı projeleri çalışıyor olmasından büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.

Çok çalışma ve birlikte üretimle Bornova'nın katma değerinin artacağına inandığını söyleyen Başkan Atila, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun 10 yıl önce ortaya koyduğu 'yerelde kalkınmayı' biz de kendimize şiar edindik. Bu amaçla başta üniversitelerimiz olmak üzere halkımızla birlikte, ortak akılı kullanarak ilçemizi geliştirmek için çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bornova Turizm, Tasarım ve İnovasyonla Gelişecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement