Borsa İstanbul'dan "Kuruş Altı Fiyat Adımı"Na Erteleme - Son Dakika
Ekonomi

Borsa İstanbul'dan "Kuruş Altı Fiyat Adımı"Na Erteleme

Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü, Pay Piyasası'nda 1 TL'nin altındaki fiyat seviyelerinde kuruş altı fiyat adımlarının devreye alınmasının ertelenmesine karar verdi.

17.06.2016 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü, Pay Piyasası'nda 1 TL'nin altındaki fiyat seviyelerinde kuruş altı fiyat adımlarının devreye alınmasının ertelenmesine karar verdi.

Borsa İstanbul'un internet sitesinde yayımlanan duyuruda, daha önce 27 Haziran'da devreye alınacağı bildirilen kuruş altı fiyat adımları uygulamasının, sektör temsilcilerinin uygulamada yaşanabilecek sorunlara ilişkin bilgilendirmelerinin ardından ertelendiği ifade edildi.

Borsa İstanbul Yönetimi, uygulamanın sağlıklı bir şekilde hayata geçirilebilmesi amacıyla yapılacak çalışma ve araştırmaların tamamlanmasına kadar kuruş altı fiyat adımı uygulamasının devreye alma tarihinin ertelenmesine karar verirken, ayrıca fiilen ödenmesi mümkün olmayan kuruş altı tutarların hangi yönteme göre yuvarlamaya tabi tutulacağı konusunda bir uygulama standardı oluşturulması amacıyla Türkiye Sermaye Piyasası Birliği'nin (TSPB) koordinasyonu ve Takasbank AŞ'nin katılımıyla yeniden bir çalışma yapılması ve yapılan çalışma sonuçlarının Borsa ve ilgili kurumlar ile paylaşılmasını ve bu kurumlardan gerekli onayların alınmasını kararlaştırdı.

Duyuruda TSPB'nin konuyla ilgili Borsa İstanbul Yönetimi'ne gönderdiği yazıya ilişkin, uygulamanın sağlıklı bir şekilde hayata geçirilebilmesi amacıyla yapılacak çalışma ve araştırmaların tamamlanmasına kadar uygulamanın ertelenmesinin istendiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Bu süreç içinde, muhasebe kayıtlarının üç hane olarak tutulması ve e-defter sisteminde buna imkan verecek bir yapının oluşturulması amacıyla Maliye Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunulması; fiyat adımlarında üç hanelik kuruş alanı kullanımının sadece Pay Piyasası işlemleri ile sınırlı tutulmaması, kurumların sistem altyapılarında ve muhasebe kayıtlarında yeknesaklığın sağlanabilmesi için tüm Borsa işlemlerinde uygulanması; uygulamanın, Borsa, Takasbank, yatırım kuruluşları ve müşteriler nezdinde yaratabileceği etkileri nedeniyle bu konuda Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) uygun görüşünün alınması yönündeki görüş ve önerileri Borsamız değerlendirmelerine sunulmuştur."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Borsa İstanbul'dan 'Kuruş Altı Fiyat Adımı'Na Erteleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.

  • Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
    22:04 Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını yapacak. Toplantıda İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele başlıkları ele alınacak.


Advertisement