Borsa İstanbul'un "Elmas"Ina Avrupa'dan Ödül - Son Dakika
Ekonomi

Borsa İstanbul'un "Elmas"Ina Avrupa'dan Ödül

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nın Bahçelievler'deki binası, en iyi ofis mimarisi dalında Avrupa'dan ödül aldı.

09.10.2015 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nın Bahçelievler'deki binası, en iyi ofis mimarisi dalında Avrupa'dan ödül aldı.

Borsa İstanbul açıklamasına göre, Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nın binasına, dünyanın en prestijli gayrimenkul ve mimarlık ödüllerinden biri olarak kabul edilen International Property Awards'ın Avrupa ayağı European Property Awards'da (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) "En İyi Ofis Mimarisi" dalında ödül verildi.

Bahçelievler'de E-5 Karayolu ve TEM Otoyolu'nu bağlayan ana ulaşım aksı Basın Ekspres Yolu'nun doğu paralelinde yer alan ve yan yola cephesi bulunan binanın inşaatı devam ediyor. Binanın 2016 yılı içerisinde hizmet vermeye başlaması bekleniyor. Toplam 2 bin 220 metrekare arsa üzerine oturacak bina, 3 bodrum, 1 zemin ve 3 normal kat olmak üzere 7 kattan oluşacak ve kullanım alanı 7 bin 524 metrekareyi bulacak.

Elmas ve altını çağrıştıracak

Betonarme ve çelik konstrüksiyon olarak inşa edilen binada çalışma ofislerinin yanı sıra Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nın kasa dairesi, otopark, kafeterya, seans salonları, üye temsilci odaları ve olağanüstü durum merkezi de yer alacak.

Binanın dış cephesinde, elmas madenini çağrıştırmak üzere prizmatik cam cephe tasarlandı. Altını çağrıştırmak için de dış cephe camının içindeki led aydınlatmalarının sarı renkte olması planlanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Borsa İstanbul'un 'Elmas'Ina Avrupa'dan Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement