Borusan'ın "HAYDİ Kızlar Kodlamaya" Projesine Ödül - Son Dakika
Güncel

Borusan'ın "HAYDİ Kızlar Kodlamaya" Projesine Ödül

Uluslararası Genç Girişimciler ve Liderler platformu tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri sahiplerini buldu.

07.12.2016 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Büyük Şirket" kategorisinde Borusan "Haydi Kızlar Kodlamaya" projesi ile ödüle layık görüldü.
7 Aralık İstanbul, Kurumların sosyal sorumluluk projelerini tanıtarak, iyi uygulamaları ödüllendirmeyi amaçlayan '2. Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk (ICSR) Ödülleri' 6 Aralık'ta yapılan törenle sahiplerini buldu. Ödüllerin, Kamu, STK ve Büyük Şirket olmak üzere üç kategoride verildiği gecede Borusan 'Haydi Kızlar Kodlamaya' projesi ile 'Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk' ödülünü aldı.

Ödülü Borusan adına alan Borusan Holding Kurumsal İletişim Direktörü Şule Yücebıyık, kadınların toplumdaki statüsünü ve yerini güçlendirmek adına yaptıkları çalışmaların böylesi önemli ödüllerle taçlandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yücebıyık, Haydi Kızlar Kodlamaya" projesi ile 200 kız çocuğuna kodlama eğitimi verdiklerini belirterek, çalışmalarına daha çok kız çocuğuna ulaşmak için devam edeceklerini dile getirdi.

"Haydi Kızlar Kodlamaya" Projesi Hakkında

Toplumsal fırsat eşitliğinin yanında kadının ekonomik ve sosyal hayattaki konumunun güçlendirilmesi için Borusan çalışanlarının kız çocuklarına kodlama eğitimleri veriliyor. Borusan eğitimlerde, merkezi İngiltere'de bulunan ve bu alanda başarılı sonuçlara imza atan "KızCode" platformu ile işbirliği yapıyor. İlk olarak Borusan Gemlik fabrika çalışanlarının 7-14 yaş arasındaki 60 kız çocuğuna kodlama eğitimi verildi. Projenin devamında Borusan, Sefaköy ve Halkalı fabrikalarındaki çalışanlarının 100'ü aşkın kız çocuğuna daha bilgisayar programlama eğitimi veriyor. Kızlar, 8 hafta boyunca elektroniğin temel prensipleri, oyun, animasyon ve hikâye programlama, basit elektronik modüller ve 3D printing entegrasyonunu kullanarak basit robotlar tasarlamayı öğreniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Borusan'ın 'HAYDİ Kızlar Kodlamaya' Projesine Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement