Boşandığı Eşini Öldüren Sanığa Müebbet Hapis - Son Dakika
Güncel

Boşandığı Eşini Öldüren Sanığa Müebbet Hapis

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde 19 Ocak 2013 tarihinde, boşandığı eşi 25 yaşındaki Mehtap Bülbül'ü tabancayla başından vurarak öldürmekle suçlanan tutuklu sanık Volkan Civelek, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

30.06.2014 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde  19 Ocak 2013 tarihinde, boşandığı eşi 25 yaşındaki Mehtap Bülbül'ü tabancayla başından vurarak öldürmekle suçlanan tutuklu sanık Volkan Civelek, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Volkan Civelek, kararın açıklanmasının ardından Mahkeme Başkanı Fatih Mehmet Tosuner'e "Bu kararı vicdanen mi, yoksa baskı altında mı verdiniz?" diye sordu. Sinirlenen Tosuner, "Terbiyesizlik yapma" diye cevap verdi. Tüm duruşmalarda olduğu gibi karar duruşmasında da Adliye önünde protesto gösterisi yapan 'Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu' üyeleri, devletin kadınları korumasını istedi.

Gebze 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün 12'nci duruşması görülen davada karar çıktı. Duruşmaya, tutuklu sanık Volkan Civelek, avukatı, öldürülen 1 çocuk annesi Mehtap Bülbül'ün yakınları, avukatı katıldı. Karar duruşmasında ise son savunması sorulan Volkan Civelek, pişman olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti 'cinayet' suçundan sanık Civelek'i önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra bu ceza, ömür boyu hapis cezasına çevrildi. Karara tepki gösteren Volkan Civelek, mahkeme heyetine dönerek "Bu kararı vicdanen mi, yoksa bsaskı altında mı verdiniz?" diye sordu. Mahkeme Başkanı Hakim Fatih Mehmet Tosuner de sinirlenerek, "Terbiyesizlik yapma" diye tepkisini gösterdi.

'ADALET YERİNİ BULMADI'

Duruşma öncesi, hakim ve savcılardan Volkan Civelek'e en ağır cezanın verilmesini isteyen anne Yeter Bülbül ise karar açıklandıktan sonra cezayı yeterli bulmayarak, "Bugün verilen bu kararla adalet yerini bulmadı. Adalet diye bir şey yok burada. Kızıma başına silah dayamış ve öldürmüş ardından da indirim istiyor" dedi.

Ailenin avukatı Vahit Kuzu ise yaptığı açıklamada, "Bugün 12. karar duruşmasında Mehtap Bülbül'ün katili Volkan Civelek'e müebbet hapis cezası verildi. İlk etapta ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi, ancak sanığın onu hastaneye getirmesini indirim sebebi gören mahkeme heyeti müebbet hapis cezası verdi. Durum bundan ibaret. Ancak sanık buna rağmen sanki yapmış olduğu iş güzel bir iş gibi mahkemenin adaletsiz olduğu yönünde duruşmada bağırdı. Söyleyeceklerimiz bunlardan ibaret. Bence adalet yerini buldu" dedi.

DEVLET KADINLARI KORUSUN

Öte yandan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de her duruşmada olduğu gibi bugün de karar duruşmasında yine Gebze Adliyesi'nin önünde yerlerini aldı. Platform üyeleri, kızlarını kaybetmiş aile fertleriyle birlikte birlikte kadın katillerine ağır ceza istedi, devleti kadınları korumak için göreve çağırdı. Karar öncesi açıklama yapan platform üyesi Ayfer Özkoç şunları söyledi:

"Mehtap Bülbül kardeşimizin davasının son duruşmasına gelmiş bulunmaktayız. Kararın verilmesini beklediğimiz bu davada adaletin tesis edilmesi için Mehtap'ın katiline hiçbir indirim verilmeden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması gerektiğini bir kez daha söylüyoruz. Mehtap Bülbül kardeşimiz geçtiğimiz sene 19 Ocak'ta öldürüldü. Ölüm tehditlerine maruz kalıyordu. Polise başvurdu ve hakkında koruma tedbiri kararı çıkarıldı. Mehtap 17 Ocak'ta kaçırıldığında koruma altındaydı. Ailesi birçok kez karakola gidip polise başvurmasına rağmen polislerden aldıkları cevap 'Siz çok fazla Arka Sokaklar dizisi izliyorsunuz' oldu. Polisler iki gün boyunca Mehtap'ı korumak için hiçbir şey yapmadı. Hayatta kalmak için devlete başvuran Mehtap'ı devlet korumadı. Pek çok kadın kardeşimiz için olduğu gibi onun için de yasa uygulanmadığı için Mehtap'ı kaybettik."

OLAY

İddiaya göre, Volkan Civelek hem boşandığı eşi Meptap Bülbül'ü hem de ailesini tehdit ediyordu ve bu nedenle evden uzaklaştırma cezası almıştı. Savclık da kadın hakkında koruma kararı almıştı. Uzaklaştırma kararının bittiği gün ise Civelek, Mehtap Bülbül'ü  kaçırarak iki gün alıkoydu. İki günün sonunda Mehtap Bülbül'ün başına iki el ateş ettikten sonra onu hastane önüne bırakıp "Ceset var" diyerek olay yerinden uzaklaştı. Ağır yaralı Mehtap Bülbül hastanede 2 gün sonra yaşamını yitiriken, Civlek yakalanıp tutuklanmıştı. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Boşandığı Eşini Öldüren Sanığa Müebbet Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:43 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı
    07:37 Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı

    Muğla'nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde art arda 2 deprem meydana geldi
    07:31 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde art arda 2 deprem meydana geldi

    Sulusaray ilçesinde 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde art arda 2 deprem meydana geldi. Depremler Sivas ve Yozgat gibi çevre illerde de hissedildi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum tespit edilmediği belirtildi. AFAD ve diğer kurumlar sahada araştırmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:10 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı
    07:09 Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı

    Sony, Ghost of Tsushima Director's Cut için PC sistem gereksinimlerini açıkladı. Sucker Punch Productions tarafından geliştirilen açık dünya aksiyon oyunu, 16 Mayıs'ta Epic Games Store üzerinden PC için erişilebilir olacak. Oyunun düşük ayarlarda 1080p çözünürlükte 30 FPS'de çalışması mümkün olacak. Önerilen ise yüksek ayarlarda 1080p'de 60 FPS'yi hedefliyor. Ayrıca oyun en yeni grafik teknolojilerini destekleyecek ve ultra geniş monitörleri de destekleyecek. Ghost of Tsushima Director's Cut, tek oyunculu senaryoya ek olarak Iki Island genişlemesini ve Legends çok oyunculu modunu sunacak. PC ve PlayStation için çapraz oyun desteği de bulunacak. Oyunun fiyatı 1499 TL olacak.

  • İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi
    07:03 İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi

    İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi

  • İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı
    06:59 İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı

    İzmir Çiğli'de bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Fabrikalardaki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı
    06:58 Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda çıkan yangın, ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu hızla yayıldı. Yangın, cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi ve iş yeri kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında bir araç da zarar gördü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü ve polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Yangında can kaybı veya yaralanma olmazken, binada maddi hasar meydana geldi.

  • Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi
    06:56 Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu çıkan yangın, cep telefonu kameralarınca kaydedildi. Yangına itfaiye ekipleri müdahale etti ve yangın söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, iş yeri kullanılamaz hale geldi ve çevredeki bir araç da zarar gördü. Olay yerine polis ekipleri ve olay yeri inceleme ekibi sevk edildi.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi
    06:47 Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi

    Tokat merkezli 2 depremin merkez üssü olan Sulusaray ile depremden etkilenen Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde eğitime ara verildi. Tokat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerindeki okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verileceği belirtildi.


Advertisement