Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu Karaman ve Akşehirli Miniklerle Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu Karaman ve Akşehirli Miniklerle Buluşuyor

2008'den bu yana 108 bini aşkın çocuğa ulaşan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, yaz aylarında da minik tiyatroseverleri yalnız bırakmıyor.

07.07.2015 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ücretsiz olarak sergilenen 'La Fonten Orman Mahkemesi'nde oyunu şenliklere neşe ve eğlence katacak

Çevre bilinci ve doğa sevgisi aşılayan "La Fonten Orman Mahkemesinde" oyunu, 9 Temmuz'da Karaman Ramazan Etkinlikleri'nde, 10 Temmuz'da ise Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri'nde seyircileriyle ücretsiz olarak buluşacak.

Bosch Ev Aletleri, doğa dostu teknolojilerle çevreyi ve doğal kaynakları korurken, aynı zamanda tiyatronun eğlendirirken öğreten gücünden yararlanarak gelecek nesilleri bilinçlendirip, geleceği korumaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Sahnelere ilk kez 2008 yılında merhaba diyen ve bugüne kadar 108 bini aşkın çocuğa ulaşan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, "La Fonten Orman Mahkemesinde" oyunu ile Karamanlı ve Akşehirli miniklerin yaz tatiline renk katacak. Oyun, 9 Temmuz Cumartesi günü saat 22.30'da Karaman Ramazan Etkinlikleri'nde, 10 Temmuz Pazar günü saat 14.00 ve 16.00'da ise Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri'nde ücretsiz olarak sahnelenecek.

Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve tüm ay boyunca süren Ramazan Etkinlikleri, yöre halkına ilahi sanatçılarından konserler, tiyatro gösterileri ve orta oyunları ile eğlenceli bir Ramazan ayı sunuyor. Bu yıl 56.'sı düzenlenen ve 5-10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri ise hem Uluslararası Nasreddin Hoca Sempozyumu, hem de tiyatro gösterileri, atölye çalışmaları, sergiler, tasavvuf müziği konserleri gibi pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Hayvanlar, La Fonten'i yardıma çağırıyor

Türk Çocuk Edebiyatı'nın en önemli yazarlarından Yalvaç Ural'ın kaleme aldığı 'La Fonten Orman Mahkemesi'nde' oyunu, 2010 yılında Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle çocuklara çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamak hedefiyle hazırlandı. Oyunda, insanların çevreyi koruma konusundaki özensizlikleri ve bilinçsizlikleri nedeniyle gün geçtikçe bozulan doğal döngüye dikkat çekiliyor. Her geçen gün doğadaki düzenin bozulmasından endişelenen hayvanlar, sonunda Aslan Kral'ın tavsiyesine uyarak şehre gidiyorlar ve kendilerini anlayacak tek insan olan La Fonten'den yardım istiyor. Klasik La Fonten masallarının yaratıcı bir bakışla yeniden uyarlaması olan oyunda ana fikir olarak, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirde gelecekte dünyamızın ve dolayısıyla bugünün çocuklarının yaşayacakları olumsuzluklar gösteriliyor. Büyükler olarak anne babaların yaptığı hatalar yüzünden geri dönülmez bir noktaya gelmeden önce, bugünün çocukları uyarılıyor ve onlara her şeyin hala düzeltilebileceği umudu aşılanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu Karaman ve Akşehirli Miniklerle Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement