Bosna Hersek Başbakanı Zvizdiç'in Kabulü - Son Dakika
Güncel

Bosna Hersek Başbakanı Zvizdiç'in Kabulü

Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdiç, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay'ı kabul etti.

13.04.2015 22:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdiç, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay'ı kabul etti.

Hükümet binasında basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Büyükelçi Erginay'ın görevine geçen ay başlayan Zvizdiç'i tebrik ettiği, çalışmalarında başarılar dilediği ifade edildi.

Açıklamada, Büyükelçi Erginay'ın Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ilişkilerin gelişmekte olduğunu, ayrıca Türkiye'nin, Bosna Hersek'in Avrupa-Atlantik entegrasyon sürecini desteklediğini söylediği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "Başbakan Zvizdiç de Bosna Hersek'e verdiği yapıcı destek ve yaklaşık 6 bin kişiye istihdam sağlayan 100 milyon avroluk kredi hattı için Türkiye'ye teşekkür etti. Büyükelçi Erginay'a yeni hükümetin önceliklerinden söz eden Zvizdiç, İstikrar ve Ortaklık Anlaşması ve Üyelik Eylem Planı'nın yıl sonuna kadar yürürlüğe girmesiyle Bosna Hersek'in yeniden Avrupa-Atlantik entegrasyon sürecine döneceğini söyledi. Zvizdiç ayrıca, Türkiye ile ekonomik ilişkilerin, özellikle turizm, enerji, tarım ve altyapı alanlarında geliştirilmesini istediklerini belirterek, ülkedeki kültürel ve tarihi mirasın onarımı için önemli işler yapan ve iki ülke arasında kültür köprüsü olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) çalışmalarından övgü ile söz etti" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna Hersek Başbakanı Zvizdiç'in Kabulü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement