Bosna Hersek Federasyon Parlamento Başkanı Music Antalya'da - Son Dakika
Yerel

Bosna Hersek Federasyon Parlamento Başkanı Music Antalya'da

Bosna Hersek Federasyon Parlamentosu Başkanı Edin Music ve beraberindeki heyet, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasını (ATSO) ziyaret etti.

10.11.2015 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek Federasyon Parlamentosu Başkanı Edin Music ve beraberindeki heyet, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasını (ATSO) ziyaret etti.

ATSO'dan yapılan açıklamaya göre, konuk heyetle görüşen ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, Odanın 133 yıllık geçmişe sahip olduğunu belirtti. İssi, kentin yaklaşık 550 bin yatak kapasitesiyle sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından olduğunu bildirdi.

Antalya'da 351 adet 5 yıldızlı tesis bulunduğuna dikkati çeken İssi, "Bu rakam Akdeniz çanağındaki İspanya, Mısır ve Yunanistan'da bulunan toplam 5 yıldızlı otel sayısından daha fazladır" ifadelerini kullandı.

Antalya'da tarım sektörünün de büyük öneme sahip olduğunu anlatan İssi, şunları kaydetti:

"Tarım sektörü, turizmden sonra Antalya'nın en güçlü sektörüdür. Antalya'nın yüzölçümünün yüzde 17,5'lik bölümü tarım alanıdır. Türkiye'de bulunan cam seraların yüzde 83'ü, plastik seraların yüzde 52'si de Antalya'da bulunmaktadır. Türkiye'de toplu ekilebilir ve dikilebilir alanların yüzde 1,5'ine sahip olmasına rağmen, uygun ekolojik koşulları ve zengin tarımsal potansiyeli sayesinde 6,3 milyon ton bitkisel üretim gerçekleştiren Antalya'nın ülke ekonomisine katkısı miktar bakımından yüzde 4,3 düzeyindedir."

Antalya'nın gelecek yıl "çiçek ve çocuk" temalı botanik EXPO'ya da ev sahipliği yapacağını belirten İssi, 23 Nisan 2016 tarihinde açılacak serginin, ekim ayına kadar süreceğini açıkladı.

İssi, "Umarız Bosna Hersek de bu organizasyonun içerisinde yer alacaktır. Bosna Hersek bizim ortak geçmişe sahip olduğumuz bir kardeş ülkemiz. Bu sebepten EXPO'da yer alması bizler için çok önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Bosna Hersek Federasyon Parlamentosu Başkanı Edin Music de Türkiye'nin yatırımlar açısından kendileri için örnek olduğunu vurgulayarak,, "Antalya'nın turizm yatırımları açısından geldiği nokta çok önemli. Antalya'daki turizm yatırımcılarını Bosna Hersek'te görmek isteriz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bosna Hersek Federasyon Parlamento Başkanı Music Antalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement