Bosna Hersek'te Folklor Festivali Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Bosna Hersek'te Folklor Festivali Düzenlendi

Bosna Hersek\'te Folklor Festivali Düzenlendi

Bosna Hersek'in kuzeydoğusundaki Tuzla şehrine bağlı Lukavac'da, "Dostluk Eli Uluslararası Folklor Festivali" düzenlendi.

17.09.2016 22:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek'in kuzeydoğusundaki Tuzla şehrine bağlı Lukavac'da, "Dostluk Eli Uluslararası Folklor Festivali" düzenlendi.

Türkiye, Hırvatistan ve Sırbistan'dan 300'den fazla katılımcıyla başlayan festival, şehir sokaklarında renkli görüntülere sahne oldu.

Festival Organizatörü Selma Zukic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festival kapsamında Lukavac Kültür ve Sanat Derneği'nin 70'inci yıl dönümünün kutlandığını belirterek, festival amacının farklı kültürlerden gelen çocukları bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Festivale Türkiye'den katılan TRT Çocuk Topluluğu da Bilecik, Adana ve Denizli yörelerine ait sahneledikleri geleneksel oyunlarla izleyicelere keyifli anlar yaşattı.

TRT Program Müdürü Cüneyt Gündoğdu ise Bosna Hersek'ten gelen daveti büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, "Ankara'dan 44 saat süren yolculuğun sonunda yorgun olacağımızı düşündük ancak o kadar güzel karşılandık ki yorgunluğumuzu hissetmedik." dedi.

Kareograf Cahit Başalan da Ankara'dan 11 ila 13 yaşları arasında 30 çocuğun Bosna Hersek'e geldiğini söyleyerek, birçok ülkedeki festivallere katıldıklarını aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna Hersek'te Folklor Festivali Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement