Bosna Hersek'te "Kimlik Kartı" Sorunu - Son Dakika
Güncel

Bosna Hersek'te "Kimlik Kartı" Sorunu

Bosna Hersek'te, yeni yıl ile birlikte geçerliliği sona eren resmi evrakların yenilenmesi sırasında yaklaşık 200 bin vatandaşın kimlik kartının olmadığı tespit edildi.

22.01.2015 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek'te, yılbaşı itibarıyla geçerliliği sona eren resmi evrakların yenilenmesi sırasında, ülke genelinde yaklaşık 200 bin vatandaşın kimlik kartına sahip olmadığı tespit edildi.

Bosna Hersek Kimlik Belgeleri, Sicil ve Veri Değişimi Ajansının verilerine göre, ülkedeki kimlik kartı bulunmayan vatandaş sayısının geçen yılın nisan ayına oranla büyük bir artış kaydederek, 196 bin 944 seviyesine ulaştı. Nisan ayındaki son güncellemelerde, ülkede 129 bin 437 "kimliksiz" vatandaşın olduğu bildirildi.

Bosna Hersek'teki ilgili kanunlara vatandaşlar 18 yaşını doldurduktan sonra kimlik kartı çıkarma hakkına sahip. 18 yaşını doldurmasına rağmen kimlik kartı çıkarmayan vatandaşlar için 5 ila 50 avro arasında para cezası öngörülüyor.

Kimlik kartı bulunan vatandaşlar ise kimlik kartlarının üzerinde yazan "son kullanma tarihi'nden en geç 15 gün önce yenileme başvurusunda bulunmakla yükümlü.

Bosna Hersek Kimlik Belgeleri, Sicil ve Veri Değişimi Ajansının verilerine göre, nüfusu yaklaşık 3.7 milyon olan Bosna Hersek'te, 3 milyon 20 bin 449 vatandaşın kimlik kartı bulunuyor.

2013 yılından beri biometrik kimlik kartı kullanan Bosna Hersekliler, kimlik kartı çıkarmak ya da yenileme için 10 avro ödüyor.

Bosna Hersekli vatandaşlar, ikili anlaşmalarla öngörüldüğü üzere, komşuları Karadağ ve Sırbistan'a pasaport olmaksızın, sadece kimlik kartları ile giriş yapabiliyor. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna Hersek'te 'Kimlik Kartı' Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement