Bosna Hersek'te "Vakıf Günleri" - Son Dakika
Kültür Sanat

Bosna Hersek'te "Vakıf Günleri"

Bosna Hersek Vakıf Günleri etkinliği kapsamında Ünal Bolat'ın "Osmanlı'daki İlginç Vakıf Hikayeleri" ve Katarlı yazar Mevza Sultan el-Zbari'nin "Cennet Daha Güzel" isimli çocuk kitapları tanıtıldı.

28.04.2016 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek Vakıf Günleri etkinliği kapsamında Ünal Bolat'ın " Osmanlı'daki İlginç Vakıf Hikayeleri" ve Katarlı yazar Mevza Sultan el-Zbari'nin "Cennet Daha Güzel" isimli çocuk kitapları tanıtıldı.

Başkent Saraybosna'daki Adil Zulfikarpasic Boşnak Enstitüsünde düzenlenen etkinliğe Bosna Hersek İslam Birliği Vakıflar Müdürü Senaid Zaimovic, İslam Birliği'ne bağlı "El-kalem" Yayınevi Editörü Mustafa Prljaca ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Zaimovic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki önemli eserin tanıtımı için toplandıklarını ifade ederek, Bolat'ın kitabının Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından basıldığını ve vakfa hediye edildiğini belirtti.

Türkiye ile ortak projeler yürüttüklerini anımsatan Zaimovic, Bolat'ın, Osmanlı vakıf hikayelerinin resimlerle desteklediği kitabının Boşnakça çevirisini Saida Muftarevic'in yaptığını söyledi.

Zaimovic ayrıca, Bosna Hersek'teki kültür miraslarının yeniden yapılandırılması konusunda Türkiye ile dokuz ayrı projede işbirliği yürüttüklerini ekledi.

"Cennet Daha Güzel" kitabının basımını üstlenen "El-Kalem" Yayınevi Editörü Prljaca da çocuk edebiyatı konusunda daha fazla çalışmalar yapmak istediklerini ifade ederek, "Kitabımızın yazarı cenneti pedagojik bakış açısıyla ele almıştır. Kitap tüm Müslüman çocuklara adanmıştır." ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek'te 6 Mayıs'a kadar devam edecek "Bosna Hersek Vakıf Günleri" kapsamında ülkenin birçok şehrinde sergi, açılış, çalıştay ve temel atma törenleri düzenlenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bosna Hersek'te 'Vakıf Günleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement