Bosna Hersek'ten Suriyeli İhtiyaç Sahiplerine Yardım - Son Dakika
Güncel

Bosna Hersek'ten Suriyeli İhtiyaç Sahiplerine Yardım

MALA Bosna Hersek'te faaliyet gösteren "Emmaus" Dayanışma Forumu tarafından ülke genelinde düzenlenen yardım kampanyasında toplanan 340 ton un, 22 bin litre sıvı yağ ve bebek bezleri Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

30.03.2017 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MALA Bosna Hersek'te faaliyet gösteren "Emmaus" Dayanışma Forumu tarafından ülke genelinde düzenlenen yardım kampanyasında toplanan 340 ton un, 22 bin litre sıvı yağ ve bebek bezleri Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Mala Brijesnica'dan yola çıkan 16 tır dolusu yardım malzemesi, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile koordineli olarak Türkiye ve Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Bugüne kadar Bosna Hersek'ten Suriyeli ihtiyaç sahiplerine gönderilen en büyük insani yardım olan kafilenin, salı günü Reyhanlı'ya ulaşması planlanıyor.

"Emmaus" Dayanışma Forumu'ndan Elmedin Skrebo, Suriye'deki savaş nedeniyle mağdur durumda olan insanların ihtiyaçlarını bir nebze de olsa karşılamak istediklerini belirterek Suriye'de yaşananların 1990'lı yıllarda Bosna Hersek'te yaşananları anımsattığını söyledi.

Daha önce aralık ayında bir tır ve ocak ayında beş tır dolusu yardım topladıklarını dile getiren Skrebo, Bosna Hersek halkının da duyarlı olmasıyla her seferinde daha fazla yardım topladıklarına işaret etti.

Skrebo, Suriyeli ihtiyaç sahiplerine yönelik yarım kampanyalarının devam edeceğini söyleyerek bu kampanyanın organizasyonunda kendilerine destek olan Bosna Hersek kurumlarına da teşekkür etti.

"Daha iyi kim anlayabilir?"

Kampanyaya destek olan Tuzla Kantonu Başbakanı Bego Gutic de "Emmaus" Dayanışma Forumu ile yürüttükleri kampanyanın önemine işaret ederek "Suriye halkını, 25 yıl önce onlarla aynı kaderi paylaşan, savaşa, soykırıma ve sürgüne maruz kalan Boşnaklardan daha iyi kim anlayabilir?" ifadelerini kullandı.

Kafiledeki tır şoförlerinden Nermin Malkocevic, ilk kez böyle bir insani yardım kampanyasında yer aldığını söyleyerek "Uzun bir yol bizi bekliyor. Üzerimize düşeni en iyi şekilde yerine getireceğimize inanıyorum." dedi.

Bosna halkının da 1992-1995 yılları arasındaki savaşta benzer şeyler yaşadığına işaret eden Malkocevic, "O dönemde bizlere de yardımlar ulaşıyordu. Bugün bunun bir benzerini biz Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna Hersek'ten Suriyeli İhtiyaç Sahiplerine Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement