Bosna'nın "Yıldız İsimlerden" Oluşan Köyü - Son Dakika
Güncel

Bosna'nın "Yıldız İsimlerden" Oluşan Köyü

Bosna\'nın "Yıldız İsimlerden" Oluşan Köyü

Ülkenin kuzeydoğusundaki Svatovac köyünde yaşayan Roman aileler, çocuklarına dünyaca ünlü ''Cristiano, Roberto, Ronaldo, Sergio'' gibi futbolcuların isimlerini koyuyor Dünyaca ünlü şarkıcıların...

18.10.2013 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vesna Beşiç - Bosna Hersek'in kuzeydoğusundaki Lukavac şehri yakınlarındaki Svatovac köyünde yaşayan Roman aileler, çocuklarına dünyaca ünlü futbolcuların, şarkıcıların ve dizi oyuncularının isimlerini koyuyor.

Svatovac köyünde yaşayan, yağan yağmura aldırış etmeden top oynayan çocukları diğer köylerdeki çocuklardan ayıran en önemli özellik taşıdıkları isimler. Bölgenin alışık olmadığı "Cristiano, Roberto, Ronaldo" gibi isimlere sahip bu çocuklara aileleri, televizyondan izleyerek etkilendikleri dünyaca ünlü isimleri vererek diğer yaşıtlarından farklı kılmışlar. Bir an olsun futbol topunu ellerinden bırakmayan bu çocuklar, günün birinde isimlerini taşıdıkları futbol yıldızları gibi ünlü birer futbolcu olmanın hayalini kuruyor.

Svatovac köyünde yaşayan Sanela ve Elvir Tahiroviç çiftinin 3 yaşındaki çocuğu, Real Madrid ve Portekiz Milli Takımı'nın yıldız ismi "Cristiano Ronaldo"nun ismini taşıyor. Sanela Tahiroviç, eşi Elvir ile birlikte Real Madrid'in bir maçını televizyondan izledikleri sırada, Cristiano isminin hoşlarına gittiğini ve oğullarına bu ismi verdiklerini söyledi.

Sanela Tahiroviç, oğlu Cristiano'nun, ismini aldığı Ronaldo gibi bir futbol yıldızı olmasını arzuladığını dile getirdi. Sanela ve Elvir Tahiroviç çiftinin diğer oğulları ise ismin bir döneme damgasını vuran dünyaca ünlü şarkıcı Michael Jackson'dan alıyor. Sanela Tahiroviç, 2009 yılında hayatını kaybeden Amerikalı şarkıcı Michael Jakson'dan dolayı bugün 9 yaşında olan oğullarına "Michael" ismini verdiklerini ifade etti.

Senada ve Necad Arapoviç çifti ise, "Ronaldo, Roberto, Renato ve Guliano" adlı 4 erkek çocuğa sahip. Kendisini büyük bir "futbol sevdalısı" olarak tanıtan Senada, oğullarına, maç izledikleri sırada beğendikleri futbolcu isimlerini koyduklarını kaydetti.

Baba Necad Arapoviç, 6 yaşındaki oğulları Ronaldo'nun futbolu çok sevdiğini ve bir gün büyük bir futbol yıldızı olacağına inandığını dile getirdi.

Köyde çok yakında Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı ve Manchester City'nin formasını giyen Edin Ceko'dan esinlenerek, doğacak ilk erkek çocuğa "Ceko" adını vereceklerini belirten Arapoviç, "Gelinim şu anda hamile. Eğer çocukları erkek olursa adını Ceko koyacağız. Eğer kız olursa da önemli değil. Ondan sonra doğacak ilk erkek çocuğa Ceko adını vereceğiz" dedi.

-Futbolcuların yanı sıra sinema ve müzik dünyasından isimler de bu köyde

Dünyaca ünlü futbolcuların yanı sıra, müzik ve sinema dünyasından birçok ünlünün ismi de Svatovac köyündeki çocuklara veriliyor.

Köy sakinlerinden Zahida Arapoviç, bir döneme damgasını vuran Meksika dizilerinin en büyük hayranlarından. Oğluna, Meksika dizelerinde rol alan "Sebastian" isimli oyuncunun adını verdiğini söyleyen Zahida Arapoviç, "Bu dizileri takip ediyordum. Hamile kaldığımda da diziden bir karakterin ismini doğacak çocuğuma vermeyi kararlaştırdım" dedi.

Zahida Arapoviç, kızı Gabriela'ya da tıpkı "Sebastian" gibi Meksika dizilerinde rol alan bir karakterin adını koyduğunu sözlerine ekledi. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna'nın 'Yıldız İsimlerden' Oluşan Köyü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement