Bosna ve Soma Şehitleri İçin Mevlit - Son Dakika
Yerel

Bosna ve Soma Şehitleri İçin Mevlit

Bosna ve Soma Şehitleri İçin Mevlit

Kayseri Bosna Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bosna ve Soma şehitleri için mevlit okutturdu.

22.06.2014 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Bosna Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bosna ve Soma şehitleri için mevlit okutturdu.

Kayseri Bosna Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bosna' da sel felaketinde yaşamını yitiren ve Soma maden faciasında yaşamını yitiren vatandaşlar için Kurşunlu Camisinde mevlit okutturdu. Kur'an tilaveti sonrası olan yaşamını yitiren vatandaşlar için dua okunurken gelenlere gül suyu ve lokum ikram edildi.

Kayseri Bosna Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Naşit Eslik " Derneğimiz 2010 yılında kurulmuştur. Kayseri'de yaşayan Bosna kökenli Boşnakların bir araya gelip kaynaşması yardımlaşması ve örf ve adetleri yaşatması için kurulmuştur. Derneğimiz yakın zamanda Bosna'da sel felaketinde şehit olan Bosnalı kardeşlerimiz ve Soma'da şehit olan kardeşlerimiz için mevlit okutma kararı almıştır. Bugün Kurşunlu Cami'de okutuyoruz. Cenabı Allah kendilerine ulaştırsın ve ruhları şad olsun" dedi.

Eslik "Bir daha o memlekete ve kendi memleketimize bu acıları göstermesin. Kurşunlu camisinde bugün kuran tilaveti var. Mevlit okutuyoruz. Dualar edeceğiz geçmişlerimiz ve şehitlerimiz için namazımızı kıldıktan sonra ayrılacağız" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bosna ve Soma Şehitleri İçin Mevlit - Son Dakika


Advertisement