Bosna'ya Kardeş Eli - Son Dakika
Güncel

Bosna'ya Kardeş Eli

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Balkanlar'da meydana gelen sel felaketinden yoğun bir şekilde etkilenen kardeş şehri Bosna-Hersek'in Prijedor kentine yardım eli uzattı.

17.07.2014 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak sel felaketinden zarar gören kültür birliği, tarih birliği, inanç birliği taşıdıkları insanlara yardım eli uzatma hassasiyeti gösterdiklerini belirten Genel Sekreter Halil Memiş, "Bu yardımlarımızla onların acılarını bir nebze de olsa hafifletirsek, bu bizim için mutluluk kaynağı olur. Allah bir daha bu tür acıları insanlarımıza yaşatmasın" dedi.

Balkanlarda meydana gelen sel felaketinden zarar gören Prijedor kentine, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan temel ihtiyaç malzemeleri yardım TIR'ı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı önünden Bosna-Hersek'e hareket etti. Yardım TIR'ını Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Nedim Zurnacı, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hasan Eryılmaz, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Nuray Çevirmeci, Kültür Şube Müdürü Adem Gökçe, Kent Konseyi Şube Müdürü Sevil Şekercioğlu ve Gençlik-Spor Şube Müdürü Haşim Elmalı, UKOME binası önünden Bosna'ya uğurladı.

Allah Bu Acıları Bir Daha Yaşatmasın

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Bosna-Hersek'in Prijedor kenti arasında mevcut bir kardeş şehir protokolü bulunduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, "Geçtiğimiz aylarda Prijedor kentinde herkesin malumu olduğu üzere yaşanan sel felaketi nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, Büyükşehir Belediye Başkanımızın hassasiyetleriyle oradaki kültür birliği, tarih birliği, inanç birliği taşıdığımız insanlara yardım elimizi uzatma hassasiyeti gösterildi. Geçtiğimiz aylarda bu konuda Büyükşehir Belediye Meclisi'mizin aldığı, oradaki felaketlerde zarar gören vatandaşlarımıza yardım etme yönündeki karar nedeniyle başta Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı olmak üzere, yaptığımız çalışmalar neticesinde daha çok temel ihtiyaç malzemeleri, temizlik maddeleri, çocuk bezi gibi diğer sel felaketinin ortaya getirdiği hasarı giderecek, hafifletecek ve zarar gören vatandaşlarımızın acılarını bir nebze de olsa paylaşacak şekilde temin edilen temel ihtiyaç maddelerinin yola çıkmasını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

TIR Kısa Sürede Bosna'da Olacak

Temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu yardım aracının önümüzdeki hafta başında Bosna'ya ulaşacağını söyleyen Memiş, "Oluşturduğumuz yardım aracı, bugün itibariyle yola çıkarak, inşallah en kısa sürede Bosnalıların yanında olacaklar. Onların acılarını bir nebze de olsa hafifletirsek, bu bizim için mutluluk kaynağı olur. Allah bir daha bu tür acıları insanlarımıza yaşatmasın" dedi. Açıklamanın ardından Genel Sekreter Halil Memiş, TIR şoförüyle de bir süre sohbet ederek, hayırlı yolculuklar diledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bosna'ya Kardeş Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement