Boşnak Dernekleri Turgutlu'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

Boşnak Dernekleri Turgutlu'da Buluştu

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Yönetim Kurulu, Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği'nin ev sahipliğinde bir araya geldi.

01.11.2014 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Yönetim Kurulu, Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği'nin ev sahipliğinde Turgutlu'da bir araya geldi.

Toplantıya, Bosna Hersek Fahri Konsolosu ve TBHKDF Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak, Adana, Adapazarı İstanbul, Bursa, Karacabey, Karamürsel, Sakarya, Serdivan, Balıkesir, Burhaniye, Çanakkale, Biga, İzmir, Halilbeyli, Ödemiş ve Aydın'da kurulu bulunan Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği yöneticileri, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, İzmir Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Ege Siyad Dernek Başkanı Burhan Güney ile çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Utaş, yaptığı konuşmada, Turgutlu'da bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Toplantıda konuşan Bosna Hersek Fahri Konsolosu ve TBHKDF Kurucu ve Onursal Başkanı Ahmet Kemal Baysak ise şunları söyledi:

"Bizim dernek yapılarımız hemşehri dernek yapısı değil. Biz Milli sınırlarımız dışında kalmış olan toplumlarla işbirliğini geliştirmek için kurulan dernekleriyiz. Adımız Bosna Hersek, Bosna Sancak, Kosova, Rumeli olabilir. Balkanlardaki bütün soydaşlarımızla işbirliğini sürdüren bu ülkelerin yönetimleriyle işbirliğini yürüten köprü vazifesi gören bir derneğiz."

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de Türkiye'deki Boşnak derneklerini ağırlama keyfini yaşadıklarını birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Boşnak Dernekleri Turgutlu'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement