Bostancı'dan, Başkan Mirza'ya Cevap - Son Dakika
Yerel

Bostancı'dan, Başkan Mirza'ya Cevap

Bostancı\'dan, Başkan Mirza\'ya Cevap

AK Parti Bandırma ilçe Başkanı Alp Bostancı, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın kendisi ve partisini hedef alan açıklamalarına cevap verdi.

15.06.2016 08:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bandırma ilçe Başkanı Alp Bostancı, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'nın kendisi ve partisini hedef alan açıklamalarına cevap verdi. Bostancı, İDO iskelesinin önüne yapılacak bir tesisin kanunlara uygun olmadığını söyledi.

Gündemi değerlendiren Ak Parti Bandırma ilçe Başkanı Alp Bostancı, Bandırma spor'a gelir kazandırması planlanan benzin istasyonunun yapılmamasında kendisini hedef gösteren CHP'li Belediye Başkanı Dursun Mirza'ya tepki gösterdi. Bostancı, "Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, şehir içine yapımını düşündükleri benzinlik konusunda Bandırmaspor camiasına ve halka kendisini ve Ak Parti teşkilatını hedef göstermektedir. Ben bu memleketin çocuğuyum. Benim Bandırmaspor'a zarar vermem söz konusu bile olamaz. Dursun Mirza'nın Bandırmaspor üzerinden Ak Parti'yi ve özellikle şahsımı hedef göstermesi hiç hoş ve etik bir davranış değildir. Dursun Mirza bunu asla başaramayacaktır" dedi.

İdo iskelesi önüne yapılacak bir tesis yasalara uygun olmadığını söoleyen Bostancı, "Hem teknik açıdan hem de yasal olarak İdo iskelesi önündeki alana benzinlik yapılması mümkün değil. Çünkü kıyı kanunu ve imar yasalarına buna izin vermiyor. İlgili Kanunlar değişmediği sürece o alana benzinlik yapılamaz. Öncelikle Sayın Mirza bu konuda Bandırmalıları da ikna etmesi gerekiyor. Zira bu konu da Bandırma halkı Bandırma'nın o noktasına benzinlik yapılmasına sıcak bakmıyor. Benzinliğin yeri konusunda bizim önerimiz Batı Garajı ya da Belediye Binasının yanındaki boş arazidir. Buralara yapılacak benzinlik konusunda her türlü yardımı da yapmaya hazırız. Sanırım isim hakkı yüzünden o alanda ısrar ediyorlar. Ama para için Bandırma'nın öncelikleri de göz ardı edilemez. Kaldı ki buraya akaryakıt istasyonu yapılması bir türlü çözemedikleri zaten sıkışık olan şehir içi trafiğini tamamen felç edecektir. Yine şehir içinde akaryakıt istasyonu yapmanın tehlikesini ve oluşacak görüntü kirliliğini söylemiyorum bile. Buna rağmen algı operasyonları ile Ak Parti camiasını hedef göstermeye çalışılıyor" dedi.

Dursun Mirza'nın Bandırmaspor'a destek olarak gelen 400 bin Lira konusunda doğru konuşmadığını söyleyen Bostancı, "Bandırma 17 Eylül stadının kriterlere uygun hale getirilmesi için çıkarılan 400 Bin liralık ödenekle ilgili Milletvekilimiz Sema Kırcı'ya yönelik sözler kesinlikle doğru değildir. Bandırma ilçe spor müdürü Hüseyin Elüstü'nün refakatinde Bandırmaspor Başkanı Erhan Elmastaş ve beraberindeki kulüp yöneticileri, Milletvekilimiz ile birlikte Bandırmaspor tesislerini gezdik. Burada Erhan Elmastaş'ın Milletvekili Sn.Sema Kırcı'dan "Sayın Vekilim stadın uygun hale getirilmesi konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Acilen 400 bin lira ödeneğimizin çıkması gerekiyor. Biraz gecikirse Bandırmaspor ilk maçlarını Bursa ya da Balıkesir'de oynamak zorunda kalacak. Bu konuda yardımınızı istiyoruz" şeklinde talepleri oldu. Bunun üzerine Ankara'ya giden Sema Kırcı Hanımın spor bakanıyla bir görüşmesi oldu. Bu görüşmede sadece bu 400 bin lira ödenek konusu değil, Bandırma'ya yapılacak spor tesisleri konusu da görüşüldü. Sayın Bakanın "Cumhurbaşkanımız ile Amerika'ya gidiyorum. Bandırmaspor'un başarılarını takip ediyorum. Tesisler konusunu gelince konuşuruz. Ama 400 bin lirayı hemen çıkarıyorum" sözlerini takiben 400 bin lira hemen ilçe spor müdürlüğüne gönderilmiştir. Dursun Mirza'nın bu konuda milletvekilimiz Sema Kırcı'ya yönelik ifadeleri kesinlikle doğru değildir. Dursun Mirza keşke o zaman Namık Havutça ya da Mehmet Tüm'e söyleseydi de onlar bu ödeneği 3 gün içinde çıkarsalardı" dedi.

Bandırma'ya gerekli ilaçlamalar yapılıyor açıklaaması yapan Bostancı, "Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sinek ilaçlama konusunda ciddi çalışmalar yapmıştır ve yapmayı da sürdürmektedir. Cumhuriyet Meydanındaki yapılanlar şov değil sinek ve haşereyle nasıl bir mücadele içinde olduğumuzun göstergesi niteliğindedir. Aralık ve Ocak aylarında gerekli olan bütün noktalara yapılması gereken ilaçlamalar yapılmıştır. Hiç kimde ilaçlama yapılmadığı için Bandırma'da sinek olmuştur diyemez. Bölgemizde çeltik tarımının yapılması, durgun suların ve göllerin bulunması sinek sayısının artmasına neden oluyor. Ancak açık yüreklilikle söylemeyim ki sinek sayısında geçen senelere göre bir artış kesinlikle söz konusu değildir. Geçmiş dönemlerde Bandırma Belediyesince ilkel şartlarda yapılan ilaçlama neticesinde Bandırma'da nasıl sinek olduğunu hepimiz biliyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bostancı'dan, Başkan Mirza'ya Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement