Botan Çayı'ndaki Ani Su Yükselmesi - Son Dakika
Yerel

Botan Çayı'ndaki Ani Su Yükselmesi

Botan Çayı\'ndaki Ani Su Yükselmesi

Siirt'teki Botan Çayı'nın aniden yükselmesi nedeniyle suya kapılan 6 kişiden Senanur Parlaküşer'in cesedine ulaşıldı.

25.08.2014 02:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'teki Botan Çayı'nın aniden yükselmesi nedeniyle suya kapılan 6 kişiden, Senanur Parlaküşer'in cesedine ulaşıldı.

Meydandere köyü mevkisinde piknik yaparken Botan Çayı'nın sularına kapılan 6 kişinin bulunması için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, Siirt Belediyesi ve jandarma ekiplerince başlatılan arama kurtarma çalışmalarında 10 yaşındaki Semanur Parlaküşer'in cesedine ulaşıldı.

Parlaküşeri'in cesedi, otopsi yapılmak üzere Siirt Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Ekipler, suya kapılan Ahmet Tente, Fikret Tente, Osman Parlaküşer ile 8 yaşındaki Betül Parlaküşer ve 5 yaşındaki Seval Parlaküşer'i arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Vali Vekili Pala hastaneye geldi

Siirt Devlet Hastanesi'ne gelen Vali Vekili Mustafa Pala, kapıldıkları sudan kurtarılan ve hastanede tedavi altına alınan vatandaşları ziyaret ederek, "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Pala, aranan 6 kişiden 1'ine ulaşıldığını belirterek, ekiplerce kayıp 5 kişinin bulunması için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Pala, arama kurtarma faaliyetleri için Diyarbakır'dan ekip istediklerini sözlerine ekledi.

AK Parti Gençlik Kolları üyesi de kayıp

Arama ve kurtarma çalışmalarına katılan AK Parti Siirt Gençlik Kolları Başkanı Murat Özekinci, kayıplar arasında partisinin gençlik kolları üyesi Ahmet Tente ve ağabeyi Fikret Tente'nin de bulunduğunu belirtti.

Piknik için Botan Çayı kenarına gelerek serinlemek isteyen ailelerin bir kazaya uğradığını kaydeden Özekinci, "Aileler, bir anda baraj kapaklarının açılmasıyla sular altında kaldı. Bazı araçlar da sular altında kaldı. Birkaç aileye ulaşıldığını biliyoruz, fakat gençlik kolları üyemizin de aralarında da bulunduğu bazıları kayıp" dedi.

Kaybolanların bulunması için aramaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Özekinci, kayıp 5 kişiye herkesin duasıyla ulaşmayı temenni ettiklerini sözlerine ekledi.

Kayıp yakını Sedat Beklin ise çalışmaların yetersiz olduğunu öne sürerek, tepki gösterdi. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Botan Çayı'ndaki Ani Su Yükselmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement