Botan Göç-Der'den Basın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Botan Göç-Der'den Basın Açıklaması

Botan Göç Der Başkanı Fuat Çeter, 1990'lı yıllarda güvenlik gerekçesiyle boşaltılan Cizre ilçesine bağlı Çağlayan köyünde basın açıklaması yaptı.

29.09.2014 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Botan Göç-Der Başkanı Fuat Çeter, 1990'lı yıllarda güvenlik gerekçesiyle boşaltılan Cizre ilçesine bağlı Çağlayan köyünde basın açıklaması yaptı.

İstanbul, Mersin, Van ve Diyarbakır Şubelerinin katılımıyla köyde incelemelerde bulunan Çeter, burada yaptığı açıklamada, 1990'lı yıllarda bölgede çok sayıda köyün güvenlik gerekçesiyle boşaltıldığını söyledi.

Göç eden ailelerin büyükşehirlerde veya başka bölgelerde ayakta kalma mücadelesi verdiğini ifade eden Çeter, bu nedenle insanların istihdam ve sosyal sorunlar yaşadığını anlattı.

Çeter, bugün yeniden köye dönüşlerin gündeme geldiğini vurgulayarak, "Geriye dönüş insanın toprak ve suyla buluşması, kadim topraklarda yeniden üretim yapması ve yeniden bir yaşam kurması anlamına gelmektedir" dedi.

Çeter, dernek olarak pilot olarak belirledikleri Çağlayan, Hisar, Cevizdüzü ve Anılmış köylerinin yeniden inşası ve geri dönüşlerin önünün açılmasına yönelik çalışmalar başlattıklarını kaydetti. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Botan Göç-Der'den Basın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement