Botanik Bahçesi Gibi Cami - Son Dakika
Güncel

Botanik Bahçesi Gibi Cami

Botanik Bahçesi Gibi Cami

Adana'da duvarları, kubbesi ve minaresindeki sarmaşıkların oluşturduğu yeşillikten adını alan Yeşil Cami, bahçesindeki onlarca çiçek türü ile botanik bahçesini andırıyor.

13.07.2015 11:55  Güncelleme: 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 85 yıllık Yeşil Cami, bahçesindeki onlarca çiçek türü ile botanik bahçesini andırıyor.

BİR KÖK SARMAŞIK ÇİÇEĞİ CAMİNİN ADINI DEĞİŞTİRDİ

Merkez Yüreğir İlçesi Köprülü Mahallesi Seyhan Nehri kenarında 1930 yılında ibadete açılan Yeşil Cami, duvarları, kubbesi ve minaresini saran sarmaşıklarla yeşile büründü. Yaklaşık 50 yıl önce Gülek Boğazı'ndan bir kök olarak getirilen sarmaşık çiçeği, aradan geçen sürede caminin adının da değişmesine neden oldu. Köprülü Cami olarak hizmete giren caminin yeşile bürünmesi nedeniyle adı da sonraki yıllarda Yeşil Cami oldu. Caminin avlusu da begonya ve gül türlerinin yanı sıra lavanta, nar, nergis, defne ve gelin duvağı gibi çok sayıda bitki türü ile botanik bahçesine döndü.

SARMAŞIKLAR, SICAKTA İZOLASYON GÖREVİ YAPIYOR

Caminin 19 yıldır imamlığını yapan Yakup Övenç, sarmaşıkların özellikle yazın sıcakta izolasyon görevi yaptığını söyledi.

"HERKES DEĞİŞİK BİR ÇİÇEK TÜRÜ GETİRDİĞİ ZAMAN BURAYA DİKİYOR"

Caminin botanik bahçesi gibi olduğunu belirten Övenç, "Cemaatimiz bu konuda çok duyarlı. Bu güzelliği korumak için herkes elinden geleni yapıyor. Buraya gezmeye gelen vatandaşlar da bu güzelliği görünce mutlu oluyor. Herkes değişik bir çiçek türü getirdiği zaman buraya dikiyor. Öyle olunca burası tam anlamıyla adı gibi yeşil cami haline geliyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Botanik Bahçesi Gibi Cami - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ronaldo: aa yine mi adana diyenler nerdeler acaba 0 0 Yanıtla
  • Deli: Ne güzel.. 0 0 Yanıtla

Advertisement