Botları Su Alan Mültecileri Sahil Güvenlik Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Botları Su Alan Mültecileri Sahil Güvenlik Kurtardı

Bodrum'da denize açılan ancak bir süre sonra botları su alan Pakistan uyruklu 13 sığınmacıyı Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı.

12.03.2016 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da denize açılan ancak bir süre sonra botları su alan Pakistan uyruklu 13 sığınmacıyı  Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı.

Bodrum'dan denize açılan ancak 13 Pakistanlı, yaklaşık 3 metrelik lastik botun su alması yüzünden batma tehlikesi geçirdi. Umut yolcularının imdadına Sahil Güvenlik ekipleri yetişti. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, kurtarılan mülteciler Bodrum Limanı'na getirildi; sıcak içecek ve kuru kıyafet verildi. Mülteciler,. ifadelerinin alınmasından sonra Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi.

Öte yandan; Turgutreis açıklarından üç ayrı botla Kilimli Adası'na geçmeye çalışan ve akıntıya kapılarak Ege'de sürüklenen üç bottaki Pakistan, Afganistan ve Suriye uyruklu 49 kaçak, İtalyan Sahil Güvenliğine ait CP 292 nolu bot tarafından kurtarılarak İstanköy adasına götürüldü. Kaçaklardan ikisinin hipotermiye girdiği ve İstanköy hastanesine kaldırıldığı belirtildi. Kurtarılan kaçakların fotoğrafları İtalya sahil güvenliğinin internet sayfasından yayınlandı.

- Bodrummuğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Botları Su Alan Mültecileri Sahil Güvenlik Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement