Boya ve Badanayı Artık İnternetten Yaptırıyoruz - Son Dakika
Teknoloji

Boya ve Badanayı Artık İnternetten Yaptırıyoruz

Boya ve Badanayı Artık İnternetten Yaptırıyoruz

armut.com, Türkiye’de son dönemdeki boya badana taleplerini analiz etti.

17.06.2015 22:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
-

Yaz mevsiminin gelişiyle birlikte boya badana gibi ihtiyaçlar için en kaliteli ve uygun fiyatlı çözümler araştırılmaya başlandı. Kullanıcılarını İnternet üzerinden ihtiyaç duydukları hizmetlilerle buluşturan armut.com, Türkiye'de son dönemdeki boya badana ihtiyaçlarını ve İnternet üzerinden yapılan boyacı taleplerini analiz etti.


Her ay binlerce boya badana talebi alan armut.com'un verilerine göre, en çok talep yapılan 5 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya olurken, İstanbul'da en çok Beşiktaş, Şişli, Beylikdüzü, Kadıköy ve Ümraniye ilçelerinden talep geldi.


Yılın ilk 5 ayında boyacı taleplerinin büyüklüğü 9 milyon TL


Armut'un analizine göre 2014'ün ilk çeyreği ile 2015'in aynı dönemi karşılaştırıldığında %60 büyüme yaşandı. 2014 yılı genelinde yapılan boyacı ve duvar kağıdı taleplerinin büyüklüğü 15,6 milyon TL olurken, 2015 yılının ilk 5 ayında yapılan taleplerin toplam büyüklüğü ise 9 milyon TL'yi aştı.


2015'te 160.000 m2 boyandı, badana m2 fiyatı 7-13 TL arasında değişti


Yapılan araştırma sonucuna göre 2014 yılı boyunca armut.com üzerinden alınan hizmetlerde 229.455 m2 duvar boyanırken, 2015'in ilk yarısında toplam boyanan alan 160.000 m2'ye ulaştı. İşin büyüklüğüne, malzemenin dahil olup olmamasına ve işçilik ücretine göre değişen m2 başına fiyatlandırma ise ortalama 7-13 TL arasında oldu.


Bu yazın en çok tercih edilen renkleri belli oldu


Armut.com'un hazırladığı rapora göre bu yaz için aydınlık ve ferah renkler tercih edildi. Tüm duvarlarda tek renk kullanımı geride kalırken, duvardan duvara yumuşak geçişler ya da tek duvarda kontrast yaratmak gibi seçenekler sıkça tercih edildi. En beğenilen renkler ise grinin tonları ve mavi-yeşil birlikteliği oldu.




Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Boya ve Badanayı Artık İnternetten Yaptırıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement