Boyabat'ta Koruma Kurulu Toplandı - Son Dakika
Güncel

Boyabat'ta Koruma Kurulu Toplandı

Sinop'un Boyabat ilçesinde Koruma Kurulu toplantısı yapıldı.

16.06.2016 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'un Boyabat ilçesinde Koruma Kurulu toplantısı yapıldı.

Adliye binasında düzenlenen toplantıda konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Salih Şengöz, kişileri etiketlemek, suçlamak veya küçük görmek yerine, onlara insan oldukları ve insanların da en değerli varlıklar olduğunun hatırlatılması gerektiğini söyledi.

İnsanı kazanmanın aynı zamanda aileyi kazanmak anlamına geldiğini dile getiren Şengöz, şöyle konuştu:

"İşte bu sebeple koruma kurulu başkanlıklarınca suça karışan ve ceza infaz kurumundan salıverilen hükümlülerle suçtan zarar gören mağdurlara iş bulmaları için kurumlara yönlendirme, maddi ve ayni yardımla eğitim, mesleki eğitim gibi yardımların yanında psikolojik destek de sağlamaktadır. Koruma kurulları bu kişilerin toplumdan soyutlanması yerine onlara destek vererek onları topluma kazandırmak ve toplumla bütünleştirmek için çalışmaktadır. İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğümüz de diğer kamu kurumlarımız gibi denetimli serbestlik tedbiriyle kamu hizmeti yaptırımı için kurumlarına gönderilen hükümlüleri etiketlemeden, küçük görmeden onlara insan olduklarını ve insanların değerli olduklarını hatırlatarak çalıştırmaktadırlar ve verim almaktadırlar."

Şengöz, konuşmasının ardından denetimli serbestlik hizmetlerinin yürütülmesi kapsamında hükümlülerin istihdam edildiği İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nuri Aslan'a desteklerinden dolayı plaket verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Boyabat'ta Koruma Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Üsküdar'da öğrencileri taşıyan servis aracının kaza anı kamerada
    20:38 Üsküdar'da öğrencileri taşıyan servis aracının kaza anı kamerada

    Üsküdar'da öğrencileri taşıyan servis aracı, yokuş aşağı indiği sırada önce istinat duvarına, sonra da park halindeki araçlara çarptı. Kazanın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Servis şoförü ve öğrencilerden bazıları hafif yaralandı.

  • Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı
    20:38 Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı

    Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli, Vali Ekrem Canalp ve AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun katıldığı bir törenle atıldı. Kooperatifin bölgeye hitap edeceğini belirten Vali Canalp, tesisin kentin geleceği için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Milletvekili Nasıroğlu ise kooperatifin başarı hikayesi olduğunu ve açılışını 2025'te birlikte yapacaklarını söyledi.


Advertisement