Boyabat'ta "Kurtuluş Savaşı" Konulu Maket Sergisi - Son Dakika
Yerel

Boyabat'ta "Kurtuluş Savaşı" Konulu Maket Sergisi

Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaokullar arasında düzenlediği "Kurtuluş Savaşı" konulu maket yarışmasının sergisi Beyazıt Cami önündeki Kızılay çadırında açıldı.

21.04.2014 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaokullar arasında düzenlediği "Kurtuluş Savaşı" konulu maket yarışmasının sergisi Beyazıt Cami önündeki Kızılay çadırında açıldı.

Serginin açılışını Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Ümmet Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya birlikte yaptı.

Sergiyi gezip  öğrencilerden bilgi alan Çakıcı ve Demir, öğrencileri tebrik ederek yarışmada başarı diledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, "Günümüzde öğrencilerde eğitim ve öğretimde teorikten çok pratik önemli. Çocukların yaparak yaşayarak öğrenmesi bizim amaçlarımızdan bir tanesi. Çocuklar projelerini yaparken tarih sahnesinden çok çeşitli enstantaneler alarak bunu hayata geçirdiler. Bakanlığımızın ve bizim bundan sonraki eğitim politikalarımız içerisinde daha çok makete dönüştürme, proje hazırlama gibi faaliyetlere önem veriliyor" dedi.

Yarışma sorumlusu Dumlupınar Ortaokulu Müdürü Tuncay Utku, yarışmanı ortaokul öğrencileri arasında düzenlendiğini belirterek, "Bir ay süreyle eserlerini hazırlayan öğrencilerimiz, toplam 39 eserle yarışmaya katıldılar. Yarışmada dereceye girecek eserler için öğrencilerimizin ödülleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilçemiz Hamit Tekin Ortaokulu'nda yapılacak programda verilecek" diye konuştu. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Boyabat'ta 'Kurtuluş Savaşı' Konulu Maket Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement