Boyabat'ta Mekke'nin Fethi Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Boyabat'ta Mekke'nin Fethi Kutlandı

Boyabat'ta Mekke'nin fethi kutlandı.

17.01.2016 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boyabat'ta Mekke'nin fethi kutlandı.

Boyabat Gençlik Merkezi, Ensar Vakfı Boyabat Şubesi ve Birlik Vakfı Boyababat Temsilciliğinin düzenlediği kutlama Boyabat Kız Meslek Lisesi tiyatro salonunda gerçekleştirildi.

Kutlamaya, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Şengöz, Boyabat Müftüsü İsa Sağlam, İl Gençlik Merkezi Müdürü Cengiz Keskin, Ensar Vakfı Boyabat Şube Başkanı Alaaddin Yaylaoğlu, Birlik Vakfı Boyabat Şube Başkanı Mutlu Budak, Boyabat Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Açıkgöz, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

İmam Hatiplerin okuduğu ezanın ardından konuşan Birlik Vakfı Boyabat Şube Başkanı Mutlu Budak, Mekke'nin fethi ve tarihsel önemi hakkında bilgi vererek "Fetih kalplerin ve kapıların tevhide açılmasıdır" dedi.

"Ne mutlu insanlığın kalbini, beldelerini, ülkelerini imar etme yolunda ilk fethi yapan Allah Resülü Hz. Muhammed'in (s.a.v) yolundan gidenlere ve O'na ümmet olanlara" diyen Budak, "Salat ve selam olsun O'nun Ehli Beyt'inin ve yolundan giden sizlerin bizlerin üzerine. Bu duygu ve düşüncelerle teşriflerinizden dolayı en kalbi şükranlarımı sunarım" ifadesinde bulundu.

Konuşmanın ardından Sultan Ahmet Cami İmam Hatibi İshak Kızılaslan, Laleli Cami İmam Hatibi Emrullah Akbaş, Fenerbahçe Cami Müezzini Numan Akbaş, Sultan Ahmet Cami Müezzini Neyzen İbrahim Çoban, Yunus Emre Kültür Merkezi Kanun Sanatçısı Reha Mumcu, Sultan Ahmet Cami Müezzini İbrahim Altuntaş, Kur'an-ı Kerim, ilahiler, kasideler ve marşlar okudu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Boyabat'ta Mekke'nin Fethi Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement